Gelibolu, Büyük Organizasyon İçin Gün Sayıyor

Gelibolu, Büyük Organizasyon İçin Gün Sayıyor

Gelibolu, Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından 26-30 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan Minikler Türkiye Şampiyonası´na ev sahipliği yapacak. Gelibolu Belediyesi, katılım açısından en büyüğü olacak bu organizasyona tam destek veriyor.

Gelibolu, Türkiye Okçuluk Federasyonu´nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan ve 26-30 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan Minikler Türkiye Şampiyonası´na ev sahipliği yapacak.

Katılım açısından okçuluk tarihinin en büyük yarışmasının olacağı bu organizasyona, 31 ilden 729 sporcu ve 80 antrenörün kayıt yaptırdığını bildiren Avrupa Okçuluk Birliği Asbaşkanı ve Türkiye Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çakıroğlu, organizasyona her konuda destek veren Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar´a teşekkür ettiklerini belirtti.

Çakıroğlu, Türkiye´de Okçuluk Federasyonu´nun tesislerinden sonra en büyük okçuluk tesisinin yer aldığı Gelibolu´nun tüm okçular tarafından çok sevildiğine dikkat çekerek, ?Tesisin şampiyonaya hazırlanması noktasında bakım, onarım ve yenilemesinden çevre temizliğine kadar tüm taleplerimize destek veren Başkan Özacar ve emekçi personeline çok teşekkür ediyoruz. Zafer Haftası´nda Gelibolu´da yapılması geleneksel hale gelen bir adı da ?Zafer Kupası´ olan şampiyonanın adı ilçe ile artık özdeşleşmiş olup, bu organizasyona altıncı kez ev sahipliği yapacağız. Yarışmaya gelen sporcular aynı zamanda tarihi değerleri ile dünyada ün yapmış Gelibolu´nun ilçe merkezini boş vakitlerinde yarımadadaki savaş alanlarını gezeceklerdir? ifadelerini kullandı.

Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar da, bu organizasyonun ilçeye renk katacağını vurgulayarak, ?Beş gün boyunca minik sporcularımızı ve yöneticilerimizi Gelibolu´da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Yerel yönetim olarak bizler en iyi şekilde ev sahipliği yapmak için hazırız? şeklinde konuştu.

26 Ağustos Çarşamba günü başlayacak olan şampiyona, 30 Ağustos Pazar günü düzenlenecek ödül töreni ile son bulacak.