Gelibolu, Botanik Bahçesi Gibi

Gelibolu, Botanik Bahçesi Gibi

Gelibolu Belediyesi Destek Hizmet Müdürlüğü´ne bağlı ekipler, çevre düzenleme çalışmaları kapsamında ana arterleri adeta botanik bahçesine dönüştürerek, ilçenin doğal görüntüsüne ayrı bir güzellik katmaya devam ediyor.

Gelibolu Belediyesi Destek Hizmet Müdürlüğü´ne bağlı park ve bahçe ekipleri ekipler, peyzaj çalışmaları kapsamında şehrin muhtelif yerlerinde çiçeklendirme çalışmalarına devam ederken, park, bahçe, yeşil alan, kavşak ve refüjlerde bakım çalışmalarını da sürdürüyor.

Piknik alanlarını ve kentteki yeşil alanları temizleyen ekipler, mevsim çiçekleri de toprakla buluşturarak güzel bir görüntü oluşmasını sağlıyorlar. Horoz ibiği, acem halısı, ateş ve kadife cinsi çiçekler meydanlara rengarenk bir görünüm kazandırıyor.

Peyzaj çalışmaları hakkında yapılan açıklamada, ?Ekiplerimiz mevsime dayanıklı çiçekleri çiçekliklere ekerek ilçemizde rengarenk bir görüntü oluşturuyorlar. Ayrıca parklarımızda yer alan çiçekliklerin, fidanların ve yeşil alanlarımızın temizlik, bakım, sulama ve gübreleme faaliyetlerini de düzenli bir şekilde yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımızın özellikle refüj ve parklardaki dikim yapılan yeşil alanları ve çiçeklikleri korumaya özen göstermelerini rica ediyoruz? denildi.