Gelibolu Belediyesi´nin Kış Hazırlıkları Sürüyor

Gelibolu Belediyesi´nin Kış Hazırlıkları Sürüyor

Gelibolu Belediyesi´nin kış mevsimi öncesinde periyodik hale getirdiği dere ıslah çalışmaları Çokalca ve Çamlık Deresi´nde sürdürüldü, kombine kanal temizleme aracı ile kanalizasyon hatları temizlendi.

Gelibolu Belediyesi´nin kış mevsimi öncesinde gerçekleştirdiği dere ıslah çalışmaları ile yağmur suyunun akışına engel olan sazlık, ot gibi maddeleri iş makineleri ile temizleniyor.

Bu yıl ilk olarak Üç Köprüler Deresi´nde yapılan dere ıslah çalışmaları Çokalca ve Çamlık Deresi´nde sürdürüldü.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü´ne bağlı ekipler başta yağışların etkisiyle biriken katı atık ve balçıkların oluşturduğu olumsuz görüntü olmak üzere yağmur suyunun akışına engel olan maddeleri iş makineleri ile temizlediler.

Diğer yandan Gelibolu Belediyesi periyodik hale getirdiği ve alt yapıyı rahatlatan kanalizasyon hat temizliğini bu yıl da sürdürüyor.

Yüksek basınçlı jet pompası ve atıkları güçlü vakumu ile çekebilme özelliğine sahip Çanakkale Belediyesi´ne ait araçla gerçekleştirilen çalışma ile etkili yağışlar sonrasında kentin sorunlu noktalarında önemli oranda su baskınının yaşanmaması hedefleniyor.

 

Yetkililer son dört yıldır kanalizasyon hatlarında bu çalışmanın yapıldığını ve olumlu sonuçlar alındığını vurguladılar.