Gelibolu Belediyesi Can Dostları Unutmadı

Gelibolu Belediyesi Can Dostları Unutmadı

Gelibolu Belediyesi, aşırı sıcaklardan etkilenen sokak hayvanları için şehrin muhtelif yerlerine beslenme ve su odakları kurdu. Her gün su ve yem takviyesi yapılan beslenme noktaları, estetik tasarımları ile dikkat çekiyor.

Sıcaklardan etkilenen sokaktaki can dostlarını unutmayan Gelibolu Belediyesi, şehrin muhtelif yerlerine beslenme ve su odakları kurdu.

Her gün hayvan barınağı personelince kontrol edilen, su ve yem takviyesi yapılan beslenme noktaları ilk etapta Fener Meydanı, Sarmaşıklı mevkii, M. Nuri Erer Çamlık alanı ile Hoca Hamza Mahallesi´nde Yazıcıoğlu Çeşmesi ve Ahmedi Bican Türbesinin içinde bulunduğu yeşil alan üzerinde oluşturuldu.

Yetkililer, 26166 sayı ile 12.05.2006 tarihinde Resmi Gazete´de yayınlanarak yürürlüğe giren ?hayvanların korunmasına dair uygulama yönetmeliği? gereğince, geçici bakımevlerinde rehabilitasyonları tamamlanıp alındıkları ortama geri bırakılan ve ayrıca sokaklarda yaşayan tüm sahipsiz hayvanlar için beslenme ve su odakları kurmanın yasal görevi olduğunu belirterek, Gelibolu´da farklı noktalara yerleştirilen beslenme ve su odağı sayısının arttırılmasını planladıklarını ifade ettiler.

Yazın sıcak aylarında yurttaşları, sokak hayvanları için evlerinin önüne bir kap su koymaya davet eden yetkililer, ?Tüm hayvan severleri, yazın bu sıcak günlerinde ellerini taşın altına koymaya davet ediyoruz. Unutmayalım su hayat demektir ve bir kap su bile onlarca hayvanın yaşamını kurtarabilir? şeklinde konuştu.