Gelibolu Belediye Meclisinde Mesai Başladı

Gelibolu Belediye Meclisinde Mesai Başladı

Gelibolu Belediye Meclisi, bir aylık tatilin ardından mesaiye başladı. Eylül ayı olağan toplantısında imar maddeleri komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edilirken, Başkan Özacar´a iş makinesi ve araç alımı için yetki verildi.

Gelibolu Belediye Meclisi bir aylık tatilin ardından yapılan Eylül ayı mesaisine başladı. Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, mazeret bildiren MHP grubundan üç üye dışındaki 12 üye hazır bulundu.

Belediye Başkanı Mustafa Özacar, gündem maddelerine geçilmeden önce söz alarak, 15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha lanetledi. Başkan Özacar, Cumhuriyete ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacaklarını daha önce bir açıklama ile kamuoyuyla paylaştıklarını anımsatarak, ?Cumhuriyete, demokrasiye, parlamenter sisteme, ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü hedef alan hain darbe girişimini Belediye Meclisimiz nezdinde de kınıyoruz. Darbe girişimine karşı ortak bir uzlaşı sağlanarak tavır alındı, karşı koyuş sergilendi. Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak yer alan hain darbe girişimi karşısında şehit olan vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize Allah´tan rahmet, yaralılarımıza bir kez acil şifalar diliyoruz? dedi.

Belediyenin ihtiyacı olan bir adet iş makinesi ve bir adet kamyon alımına ilişkin iş ve işlemlerin yürütülmesi için Belediye Başkanı Özacar´a yetki veren belediye meclis üyeleri, imarla ilgili gündem maddelerinde de imar komisyonunun raporu doğrultusunda olumlu oy kullandı.

Diğer yandan Ekim ayı meclisinde, mevcut Gelibolu Devlet Hastanesinin yanında bulunan mülkiyeti Belediye Başkanlığı´na ait Yazıcızade Mahallesi Ada:162 parsel:407´de kayıtlı 660 m2 yüzölçümlü taşınmaz ile bu alanın güneyinde kalan 1345 m2 yüzölçümlü alan imar plan tadilatı yapılarak üyelerin oy birliğiyle ?sağlık tesis alanı´ olarak belirlendi.

Belediye Meclisi, Ekim ayı oturumunun 03 Ekim´de saat 15.00´de yapılmasını kararlaştırdı.