Gelibolu Belediye Başkanı Özacar´ın 8 Mart Mesajı

Gelibolu Belediye Başkanı Özacar´ın 8 Mart Mesajı

Gelibolu Belediye Başkanı Özacar, ?Kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin önlendiği ve kadınların yönetimin her aşamasında ve hayatın her alanında daha çok temsil edildiği bir ülke hayaliyle Dünya Kadınlar Günü´nü kutluyorum? dedi.

?8 Mart Dünya Kadınlar Günü? nedeniyle bir basın açıklaması yayımlayan Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, tüm dünyadaki kadınların, haklı çabalarının karşılık bulmasını temenni ettiğini, toplumların şekillenmesinde ve kalkınmasında kadınların emeğinin ve katkısının büyük olduğunu söyledi.

Başkan Özacar yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

?Öncelikle tüm dünyada kadınlarımızın yüzyıllardır yürüttüğü, haksızlığa, eşitsizliğe, şiddete ve ayrımcı uygulamalara karşı özgürleşme ve eşit haklara sahip olma mücadelesinin kutlandığı 8 Mart Kadınlar Gününü kutlar, bu uğurda verilen mücadelede toplumsal yaşam ve çalışma yaşamındaki cinayetlerde yaşamlarını yitiren kadınlarımızı saygı ile anıyorum.

Ülkemizin kurtuluşu ve yeniden kuruluşunda erkekler kadar kadınlarımızın da yadsınamaz emeği bulunmaktadır. Bu sebeple ulu önderimiz Atatürk ?Dünyada hiçbir milletin kadını ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluş ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim diyemez.´ ifadelerini kullanmıştır.

Ülkemizin geldiği iyi her şeyde kadınların katkıları vardır. Geriye gitmiş ne varsa o da kadınların içinde olmamasındandır. Atatürk´ün ifadesiyle dünya üzerinde güzel namına ne varsa kadının eseridir.  Bundan ötürü kadınlarımızın sosyal ve siyasal hayatta daha iyi yerlerde olduğu bir Türkiye diliyorum. Kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin önlendiği ve kadınların yönetimin her aşamasında ve hayatın her alanında daha çok temsil edildiği bir ülke hayal ediyorum. 

Bunun için kadınlarımız gelişme ve çağdaşlaşmanın olmazsa olmazıdır. Bu vesile ile başta Gelibolulu kadınlarımız olmak üzere, bütün kadınlarımızın ?8 Mart Dünya Kadınlar Günü? nü kutlar. Başta değerli annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımıza en içten saygılarımı ve iyi dileklerimi sunarım.? Dedi.