Gelecek E-Ticarette..

Gelecek E-Ticarette..

Çanakkale Ticaret Borsası üyelerinin, ulusal ve uluslararası platformda ürünlerini pazarlamak ve yeni pazarlar bulmak üzere proje ortağı olarak İzmir Ticaret Borsası (İTB) ile imzalamış olduğu E-Commodity Bazaar Projesi protokolü kapsamında tanıtım toplan

Tanıtım toplantısına, İzmir Ticaret Borsası Ar-Ge Müdürü Mustafa Yağcıoğlu İTB Ar-Ge Uzman Yrd. Övül Sökeli, Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Cahit İleri, ÇTB Meclis Üyeleri, ÇOMÜ Ezine Meslek Yükse kokulu Dış Ticaret Bölümü Yard. Doç.Dr. Şehnaz Özatay ve Öğr. Gör. Ramazan Telci, Dış Ticaret Bölümü öğrencileri ve Çanakkale Ticaret Borsası üyeleri katılım sağladı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya ÜZEN; ? Çanakkale´miz sahip olduğu değerler açısından marka kent olma özelliği taşımaktadır. Bu markalar hem tarih, hem kültür hazineleri hem de bizlerin ürettikleri ve tüm dünyaya satılan ve Çanakkale topraklarında yetişen ürünlerimizdir. Çanakkale tarımda ve hayvancılıkta oldukça iddialı bir il. Bölgemizin coğrafi yapısı ve iklimsel özelliklerinden dolayı ürün çeşitliliğimiz çok fazladır. Borsamızda katma değeri yüksek ürünlerin işlemleri yapılmaktadır? dedi. Üzen; ? İlimiz, sebze, meyve, tahıl ve bitkisel ürünler arasında salçalık biber, domates, bakla, şeftali, golden ve Grannysmith elma, şaraplık üzüm, yulaf üretim oranlarının yüzdesiyle Türkiye genelinde üst sıralarda bulunmaktadır. 

İlçelerine göre dağılımına baktığımızda Ayvacık zeytin ve zeytinyağı, Bayramiç elma, Bozcaada bağcılık, Ezine hayvansal ürünler ve zeytin, Gelibolu su ürünleri, Gökçeada organik tarım, Lapseki şeftali ve kiraz, Yenice ise kırmızı biber üretiminde öne çıkmaktadır. Pek çoğumuz farkında olmasak da Çanakkale´miz 38 tarım ürünü üretiminde Türkiye´de ilk 10´a girmektedir? dedi.