Geleceğin Yıldızlarına İngilizce Eğitimi

Geleceğin Yıldızlarına İngilizce Eğitimi

Dardanelspor alt yapısında futbol oynayan 13-14 ve 15 yaş grubu öğrencilerine geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yabancı dil eğitimi veriliyor.

Kurumsal bir yapıya sahip olan ve birçok yönü ile Türkiye’nin en nitelikli kulüpleri arasında ön sıralarda yer alan Çanakkale Dardanelspor’da, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da alt yapı futbolcularına yabancı dil eğitimi verilmeye başlandı.

Çanakkale, ülke ve dünya futboluna önemli yıldızları kazandıran ve alt yapıya en ciddi yatırım yapan Türkiye’nin örnek kulüpleri arasında gösterilen Çanakkale Dardanelspor’da geçtiğimiz yıl 120 alt yapı futbolcusuna verilen İngilizce dil eğitimi kapsamında bu yıl da 60 futbolcu özel dil eğitimine tabi tutulacak. Eğitim bu yıl da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümü işbirliği veriliyor.

Önceki akşam Dardanelspor Alt Yapı tesislerinde düzenlenen toplantı ile eğitimler start aldı. Toplantıya Çanakkale Dardanelspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi Dr.Celal Karakaş, Belediye Meclis Üyesi Saffet Kocabaş, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Dr.Firuz Erdil, İl Futbol Temsilcisi Hayrettin Acar, Tüm Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Mustafa Mete Ertem, Çanakkale Dardanelspor alt yapısında görev yapan Antrenör Mülazim Kara, Alt Yapı sorumlularından Mustafa Akarcalı Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Sezer katıldı.

 Türkiye’nin değişik bölgelerinden ve Çanakkale’den  kulübün bünyesinde yer bulan çeşitli yaş gruplarından 100’ün üzerinde futbolcuya; futbol ve okul eğitimlerinin dışında özel eğitim programları ile ciddi katkı sağlanan Çanakkale Dardanelspor’un bu projesi Türkiye’de bir ilk olma özelliği de taşıyor.

ÇOMÜ Yabancı Dil Eğitimini Üstleniyor…

 Eğitim projesi, Çanakkale’ye her anlamda ciddi katkı sağlayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı tarafından ve Celal Karakaş’ın eşi Müge Karakaş koordinatörlüğünde sürdürülüyor. Eğitim programı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çanakkale Dardanelspor Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Celal Karakaş, Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan yabancı dil eğitim projesi ile ilgili bilgiler verdi. Karakaş; her sezon başından itibaren Türkiye’nin değişik bölgelerinden seçilen yetenekli genç futbolcuların Dardanelspor alt yapısında yer alarak Çanakkale’de kendilerini geliştirip ileride profesyonel futbol yaşamlarını bir yıldız olarak sürdürme amacını taşıdıklarını söyledi.  Karakaş; “yabancı dillerini geliştirmelerine olanak sağlamayı hedefledik. Bu çerçevede Onsekiz Mart Üniversitesi ile bir işbirliği yaparak, haftada 2 gün, Eğitim Fakültemizin stajyer öğrencileri ile birlikte futbolcularımıza yabancı dil eğitimi almalarını sağladık. Bu projeye yakın ilgi gösteren üniversitemize ve Eğitim Fakültesinin Dekan, Bölüm Başkanı, Hoca ve stajyer öğrencilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenli ingilizce dersi alacaklar

Türkiye’nin en prestijli gençlik gelişim ligi olarak kabul edilen Elit Akademi Liginde 5 kategoride mücadele eden ve Çanakkale’yi temsil eden Çanakkale Dardanelspor bünyesinde  bulunan yaklaşık 60 futbolcu, Onsekizmart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümü Öğretmeni Müge Karakaş yönetim ve gözetiminde stajyer öğrenciler tarafından haftada 3 gün 2 şer saat İngilizce eğitimi alacaklar.