Geleceğe Güvenle Bakmalıyız

Geleceğe Güvenle Bakmalıyız

Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna, merkez sağda siyaset yapan duayenlerle Çanak Otel´de düzenlenen yemekli toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya MHP İl Başkanı İsmet Balkan, İl ve İlçe Yöneticilerinin yanı sıra, DYP Eski İlçe Başkanı Hasan Şahinkaya, Anavatan Partisi Eski İlçe Başkanı Mustafa Ünal, DYP Çanakkale Eski Milletvekili ve AKP´nin Çanakkale´deki kurucuları arasında yer alan Süleyman Ayhan, Genç Partisi İl Başkanı Erdinç Eğilmez ve Merkez Sağda siyaset yapmış yaklaşık 50 duayen isim geceye damgasını vurdu. Toplantıya katılanlar, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli´nin NTV ve Star Tv ekranlarından canlı olarak yayınlanan ülke gündemine ve yaklaşan 1 Kasın genel seçimlerine ilişkin görüşlerini paylaştığı programı merkez sağda siyaset yapmış duayenlerle birlikte izlediler.

ŞİMDİ YİNE BİRLEŞME ZAMANIDIR

Bahçeli´nin televizyon programının ardından Milliyetçi Hareket Partisi il Başkanı İsmet Balkan yaptığı konuşmada, ? Çanakkalemizin tanıdığı bildiği siyasette önemli görevler üstelenen siz değerli dostlarımızla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Çok hassas bir süreçten geçiyoruz. Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimine giderken, vatanını, milletini seven, bayrağını seven, Türkiye Cumhuriyeti´nin değerlerine sahip çıkan, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne inan herkesi sizlerin huzurunda Milliyetçi Hareket Partisine destek vermeye çağırıyorum. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Türkiye´nin ulusal varlığına ve tarihi misyonuna, bölünmez bütünlüğüne, Cumhuriyetimizin değerlerine, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkacağımızdan; ülkemizin adil, ahlaki bir yönetimle tanışması için var gücümüzle çalışacağımızdan ve terör belasına son vereceğimizden tüm Çanakkale halkının ve siz değerli siyasetçi dostlarımızın emin olmasını isterim. Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili ve Adayı İbrahim Kürşat Tuna´yı sizlerin de destekleriyle 7 Haziran genel seçimlerinde Ankara´ya göndermiştik. Şimdi yine birleşme zamanıdır diye düşünüyorum. İnanıyorum ki, 1 Kasım seçimlerinde yine Milliyetçi Hareket Partisi´ni destekleyeceksiniz ? dedi.

ULAŞILABİLİR BİR MİLLETVEKİLİ OLDUM

MHP Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna ise,? merkez sağda siyaset yapmış ömrünü siyasete adayarak Çanakkale´ye faydalı hizmetlerin getirilmesinde rol üstlenmiş siz değerli duayenlerimizle buluşmaktan sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu akşam buraya gelerek bizlere verdiğiniz desteğin ve gücün ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gördüm. Bir Çanakkaleli olarak, hiçbir zaman sizlerden kopmadım. Sadece bize oy verenlerin değil 500 bin den fazla insanımızın da milletvekili olduğumuzun sorumluluğunu omuzlarımda hep hissettim. Ulaşılabilir bir milletvekili oldum. Şimdi yeniden 1 Kasım´da seçime gidiyoruz.  Ülkemizin sorunları derinleşti. Türkiye´nin onarılması gereken sorunları var. Çözülen milletin bütünleştirilmesi gerekiyor. Demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edilmesi gerekiyor. Ekonomik, siyasi, sosyal ve teknolojik alanlarda yapılacak atılımlarla Türkiye´yi içine girdiği kısır döngüden kurtarmamız gerekiyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz bunu yapabilecek kadrolara sahibiz. Sizlerde bu yaşanan olumsuz tablonun farkındasınız. Genel de yaşadığımız bu ayrışma ve kutuplaşmayla son günlerde özellikle yerelde de karşılaşmaya başladık. Buna artık tam anlamıyla bir son verilmesi gerekiyor. 1 Kasım seçimleri bunun için bir fırsat. Bu fırsatı iyi kullanalım birlikten güç doğar. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz muhtarlarımızın yanındayız sizlere güveniyoruz? dedi.

BAŞKAN GÖKHAN VE CHP  MİLLETVEKİLİ ERKEK´E ELEŞTİRİ

Tuna; CHP´li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Milletvekili Muharrem Erkek´e sert çıktı.  Tuna, ?Çanakkale halkının milli ve manevi değerleriyle oynadılar. Belediye başkanı sanki bir başka partinin HDP´nin başkanıymış gibi kalktı pilav dağıttı. HDP barajı geçti diye. CHP Milletvekili yaptığı konuşmada sınırlarımızda PYD olabilir dedi. PYD-PKK ikisi de terör örgütüdür ve birbirinin uzantısıdır. Yerelde ve genelde samimiyetini yitirmiş HDP´nin yardakçısı Atatürk´ün kurduğu partinin çok uzağında kalan bir CHP ile karşı karşıyayız. 13 yıldır ülkemizi karanlığa iten AKP´den ise artık hiçbir şey beklenemez. AKP´nin çözüm süreci dediği süreçle kontrolsüz bir şekilde gelinen noktada ödediğimiz canlar ortada. Her gün şehitlerimiz geliyor. Terör olaylarıyla karşılaşıyoruz. Bilinmesini isterim ki, terörle mücadelemiz sonuna kadar kararlılıkla devam edecektir ?şeklinde konuştu.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ ORTAYA KOYDUK

7 Haziran seçimlerinden bu yana ülkenin bekası için dik bir duruş sergilediklerini belirten MHP Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna,  ?Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Sayın Bahçeli, Başbakan ile yaptığı görüşmede ülkenin başta terör belası olmak üzere içine girdiği kısır döngüden nasıl kurtarılacağını belirtmiştir. Çözüm önerilerini ortaya koymuştur. Ancak AKP ne 32 gün görüşmüş olduğu CHP´ye, ne de geçerken uğradığı MHP´ye bir  koalisyon teklifiyle gelmemiştir. AKP, geçici seçim hükümeti kurarak ülkeyi seçime götürmek istemiştir. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti´nin üniter milli devlet yapısını esas alan parlamenter sistemi, demokratik siyasi sistemin sürdürülebilmesi bakımından gerekli görmüşken; AKP 400 milletvekili ve başkanlık sistemi sevdasıyla, terörle mücadele ve dış politika çökmüşken ve ekonomi alt üst olmuşken ülkeyi seçime götürmektedir.? dedi.

KÜRŞAT TUNA İSMİ ÜZERİNDE BİRLEŞİYORUZ

Toplantının sonunda görüşlerini açıklayan Doğru Yol Partisi Eski İlçe Başkanı Hasan Şahinkaya ise, ?merkez sağda siyaset yapmış ülkenin gerçeklerini gören siyasetçiler olarak Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili ve Adayı İbrahim Kürşat Tuna ismi üzerinde birleşiyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi´ne destek vereceğiz. İktidarın zengin burjuvazi masalarında değil, dost gördüğümüz geleceğe güvenle baktığımız dost meclislerinde kardelen çiçeği gibi ülkemiz için her zaman varız? dedi.