?Firuze Ateş´ E Yine Yargı Yolu Göründü

?Firuze Ateş´ E Yine Yargı Yolu Göründü

Hakaretten 90 gün hapis cezası alan Gazeteciye bir ceza davası daha açıldı

Çanakkale´de haftalık gazete yayınlayan iki gazeteci arasında yaşanan ve yargıya taşınan ?hakaret´ davalarına bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan ?hakaret´ davasında 90 gün hapis cezası alan Değişim Gazetesi yazarı Gazeteci Kerem İriç´e, hakaretlerini sürdürdüğü iddiası ile 2 bir dava daha açıldı.

Aynalı Pazar Gazetesi sahibi Gazeteci Murat Kıray, şahsına yönelik hakaretlerini sürdürdüğü iddiası ile Kerem İriç hakkında iki ayrı ceza davası açmak için yine Adliye´ye başvurdu. Daha önce Çanakkale´de yankı uyandıran yazıları ?Firuze Ateş´ rumuzu ile kendisinin kaleme aldığını mahkemede itiraf ettiğini öne süren ve bunu gazetesinde haber yapan Murat Kıray´a, sosyal medya üzerinden hakaret içeren sözler yazdığı iddia edilen Kerem İriç, hakkında açılan dava sonucu yargılandığı mahkeme tarafından 90 gün hapis cezası ile cezalandırılmıştı.

?Mahkemeyi küçük düşürdü? iddiası

Kerem İriç´in sonuçlanan mahkeme sonrası hakaretlerini sürdürdüğünü iddia eden ve bir ceza davası daha açan Aynalı Pazar Gazetesi sahibi Murat Kıray konu ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: ?Çanakkale´de Firuze Ateş mahlası ile yazılar yazarak kentin sosyal ve siyasi hayatını dizayn etmeye çalışan kişinin Kerem İriç olduğunun ortaya çıkması üzerine Aynalı Pazar Gazetesi olarak yaptığımız haber sonrasında hakarete uğrayan Gazeteci Murat Kıray´ın açtığı ceza davasının son duruşmasında Kerem İriç´e 90 gün hapis cezası verilmişti. Verilen cezayı hazmedemeyen Kerem İriç yine sosyal medyadan ve gazetesinden hakaretlerine devam etti ; ?Şerefsize şerefsiz demek isteyen eşe, dosta duyurumdur. Şerefsize şerefsiz demenin cezası 90 gün hapis, verilen ceza iyi hal indiriminden 75 güne indiriliyor. Verilen ceza para cezasına çevriliyor bu da 1.500 Türk Lirası ediyor. Daha önce böyle bir ?suç? işlememişseniz mahkeme bu seferlik bizden olsun diyor ama 5 yıl boyunca hiçbir şerefsize şerefsiz deme diyor..? Takipçilerinin yaptığı bir yorum üzerine ise Kerem İriç şunları paylaşıyor; ?Neyse eşimiz, dostumuz çok çok şükür onlar bizim yerimize şerefsize şerefsiz der. 5 yıl sabredeceğiz??.

?Gazeteciliği mahkeme kararları ile öğrenecekler?

Bu sözler üzerine Çanakkale Cumhuriyet savcılığına bir şikayet dilekçesi ile müracaat ettiğini belirten Gazeteci Murat Kıray Suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti. Kıray çarpıcı konulara değindiği açıklamasında şunları söyledi ? Bazı kişiler gazeteciliği ya birilerine hakaret etmek yada yağcılık yapmak sanıyorlar? Bu kişiler bir misyonun temsilcisi? Bu misyon bir dönem Çanakkale´yi karanlık bir sürece sokmuş kişilerin misyonu...? Sahte isimler ile yazı yazıp, kenti yönetenleri itibarsızlaştırmayı gazetecilik sanan bir yapı.. Bu yapı bugün mahkemelerde hapislerde sürünüyor?  Ama onların uzantıları AK Parti kapılarında geçmişlerini unutturmaya çalışıyorlar. Kamuoyu bu kişilerin kim olduğu çok iyi biliyor?Bu yapı ile mücadelemiz hukuk çerçevesinde devam edecek? Gazetecilik eline kalemi alanın herkese her şeyi söyleyebileceği bir meslek değildir?. Bilmeyenlere bu işi mahkeme kararları ile öğreteceğiz?? dedi.