Fırtına Hayatı Olumsuz Etkiledi

Fırtına Hayatı Olumsuz Etkiledi

Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege`de etkili olan kuvvetli fırtına hafta sonu deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Fırtınada 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişide yaralandı.

Alınan bilgiye göre, zaman zaman etkisini artıran kuvvetli fırtınanın saatteki hızı bazı bölgelerde 60 kilometreye kadar ulaştı. Fırtına nedeniyle daha önce iptal edilen Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada arasındaki seferlere ek olarak Lapseki-Gelibolu feribot seferleri de geçici olarak durduruldu. Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, ancak fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından seferlerin normal olarak yapılabileceğini, ayrıca, yaşanan yoğunluk nedeniyle Çanakkale-Eceabat arasındaki seferlerin saatsiz olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

 

Ada’da külah devrildi

Kuzey Ege`de etkili olan fırtına, Gökçeada ilçesinde bir caminin külahının devrilmesi ve iki evin çatılarının hasar görmesine yol açtı. İlçede dün öğleden itibaren etkili olan, akşama doğru şiddetini artıran ve saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Gökçeada`daki Fatih Camisi`nin külahı devrildi. Fırtınadan iki evin çatıları hasar gördü. Bazı iş yerlerinin önlerindeki buzdolapları da yıkıldı. Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, yaptığı açıklamada, fırtına nedeniyle ilçeye ulaşımın durduğunu söyledi. Olumsuz hava koşulları dolayısıyla zaman zaman elektrik kesintisi yaşandığını ifade eden Çetin, "Bu kesintilerin nereden kaynaklandığı, arıza tespit cihazlarıyla belirlenebilecek. Hasar, deniz altındaki kablolardan mı kaynaklanıyor ya da başka bir noktada mı sıkıntı var, bunu Eceabat`tan gelecek ekip tespit edebilecek" diye konuştu.

 

İlçe stadının çatısı uçtu

Kuzey Ege`de etkili olan fırtına nedeniyle Biga`da ilçe stadının çatısı uçtu.

Etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle Köşklübağ mevkisinde bulunan 18 Eylül Stadının soyunma odalarının ve kapalı tribünlerinin bulunduğu bölümün çatısı yerinden söküldü. Adaspor U-14 takımının antrenman yaptığı sırada meydana gelen olayda çatı fırtınanın etkisiyle yerinden kopup otopark alanına düştü.

 

Aygaz’da ölümden döndü

Demircioğlu Caddesi üzerindeki bir binanın çatısından kopan parça Makbule Sezer Savaş’ın (44) başına isabet etti. Yaralı kadın ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi`ne götürülerek tedavi altına alındı. Biga`nın Işıklar köyünde yaşayan Hasibe Kurak (83) evinin bahçesinde dolaştığı sırada fırtınada yerinden çıkan çatı kiremidi başına düştü. Kurak, yakınları tarafından Özel Biga Can Hastanesi`ne kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

 

Tekneler karaya çekildi

Dardanos ve Güzelyalı köylerinde sahil kesiminde bulunan tekneler, fırtına nedeniyle zarar görürken, bazı tekneler sahipleri tarafından karaya çekildi.

 

Araç fırtına nedeniyle çaya düştü

Çanakkale`de bir araç, sürücüsünün el frenini çekmeyi unutması nedeniyle fırtınanın gücüyle harekete geçip çaya düştü. Alınan bilgiye göre, ailesiyle halk pazarına giden Ali Yeni, 17 AY 574 plakalı aracını Reşat Tabak Caddesi`ne park etti.  Sürücünün el frenini çekmeyi unuttuğu araç, saatte hızı 100 kilometreye ulaşan fırtınanın gücüyle harekete geçip Sarıçay`a düştü. Çevredekilerin durumu fark etmesi üzerine polis ekiplerine bilgi verildi. Pazardan dönerken olayı gören Ali Yeni, araç başına gelip uzun süre şaşkınlık yaşadı. Sürücü Yeni, gazetecilere yaptığı açıklamada, pazara giderken aracını park ettikten sonra el frenini çekmeyi unuttuğunu ve aracını boşta bıraktığını söyledi. Ön tarafı kısmen suya batan araç, olay yerine gelen vinçle kurtarıldı.

 

Ezine ve Biga’da hasar

Fırtına nedeniyle Ezine ve Biga ilçelerinde çatılar uçtu, enerji hatlarında hasar meydana geldi. Ezine`de Danişment ve Cumhuriyet Mahallelerinin büyük bir bölümüne elektrik tellerinin kopması nedeniyle elektrik verilemiyor. Yetkililer, tellerin onarımı için çalışma başlattı. Cumhuriyet Mahallesi Orgeneral Nahit Şenoğul Caddesi`nde Hakkı Aşkın`a ait bir evin çatısı da fırtına nedeniyle uçtu. Park halindeki 3 aracın üzerine düşen çatı nedeniyle araçlar kullanılamaz hale geldi. Biga`da da Şirintepe mevkisinde bulunan adliye binasının çatısı kuvvetli fırtınaya dayanamayıp yerinden çıktı. Çatıdan kopan parçalar enerji nakil hattına takılarak zarar verdi. Yüksek gerilim hattında asılı kalan parçalar daha sonra rüzgarın etkisiyle yere düştü. Kopan parçaların bir bölümünün İdriskoru Camisi`ne isabet ettiğini belirten İdriskoru köyünün muhtarı Feyzullah Şahin, olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi. Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ise kapalı pazar yerinde bulunan araçların tedbir amacıyla dışarıya çıkarıldığını, ilçe merkezindeki çok sayıda ağacın fırtına nedeniyle hasar gördüğünü, İlyas Bayram Stadyumu`nun kapısının koptuğunu kaydetti.

Çanakkale-İzmir karayolunda yol çökmesi meydana geldi

Yolda çökmeler oluştu

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Erenköy köyü yakınlarında Çanakkale-İzmir karayolunun 17`nci kilometresindeki duble yolda meydana gelen çökme nedeniyle yolun tek şeridi trafiğe kapatıldı. Karayolları ekipleri yaklaşık 250 metre uzunluğundaki alanda işaretleme çalışması yaparak sürücüleri uyardı.

ÇTSO binası hasar gördü

Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ve Kongre Merkezinde de şiddetli fırtına nedeniyle hasar meydana geldi.  Binanı teras katında bulunan çatıda yaşanan parçalanmalar binanın camlarına ve kamera sistemine zarar verdi.

Biga’da bir kişi hayatını kaybetti

Biga`da başına çatı malzemesi düşen kişi öldü.  Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Danişment köyünde çiftçilik yapan Abdullah Aydemir (84), fırtına nedeniyle evinin yanındaki damın çatısında oluşan hasarı onarmak istedi. Aydemir, damın içinde metal çatı malzemesini yerleştirmek istediği sırada kuvvetli rüzgar diğer parçaların uçmasına neden oldu. Kopan parçalar başına isabet eden Aydemir, olay yerinde hayatını kaybetti.