Filede Fener Farkı

Filede Fener Farkı

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı Vestel Venüs Sultanlar Ligi 10. hafta mücadelesinde Çanakkale Belediyesi´ni ağırladı.

Metro Enerji Salonu´nda oynanan maçta rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen Sarı Melekler, müsabakadan 3-0 galip ayrıldı ve ligdeki galibiyet sayısını 9´a çıkardı. Karşılaşmanın setleri 25-16, 25-21 ve 25-10 tamamlandı. Mücadeleyi Yönetim Kurulu Üyelerimizden Selim Kosif de izledi.

Sarı Melekler mücadeleye; Polen Uslupehlivan, Eda Erdem Dündar, Dicle Nur Babat, Natalia Pereira, Nootsara Tomkom, Mia Jerkov altısı ve libero Merve Dalbeler ile başladı.

Setin ilk bölümünü Eda Erdem Dündar, Polen Uslupehlivan, Natalia Zilio Pereira ve Dicle Nur Babat´ın sayılarıyla 12-6 önde geçen Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, Polina Rahimova ve Mia Jerkov´un da devreye girmesiyle farkı açtı. (21-12) Kaptan Eda´nın biri blok olmak üzere iki sayısı, set sonucunu belirledi. (25:16)

İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. (4-4) Jerkov´un sayısıyla 5-4 öne geçen Başantrenör Jan de Brandt´ın öğrencileri; teknik molaya ise 11-12 geride gitti. Mola dönüşünde Brezilyalı smaçörü Natalia Pereira ile etkili olan Sarı Melekler, 14-13 öne geçti. Dicle ve Polen´le üstünlüğünü sürdüren ekip, Natalia Pereira ve Polina Rahimova ile seti 25-21 aldı.

Üçüncü sete 6-0´lık seri ile giren Fenerbahçe, rakibi karşısında üstün bir oyun sergiledi. Teknik molaya 12-6 önde giren ekip kaptan Eda´nın önderliğinde farkı açtı. (19-7) Natalia Zilio Pereira ve  Polina Rahimova ile farkı koruyan Sarı Melekler, Ezgi Dağdelenler´in elinden bulduğu sayılarla maçı bitirdi. (25-10)

Salon: Metro Enerji
Hakemler: İlhami Şenyurt, Seçkin Yener
Fenerbahçe: Polen Uslupehlivan, Jerkov, Eda Erdem Dündar, Tomkom, Pereira, Dicle Nur Babat (Merve Dalbeler, Rahimova, Çağla Akın, Melis Yılmaz)
Çanakkale Belediyesi: Seda Arısoy, Elif Uzun, Gözde Dal, Da Silva, Fromm, İpek Soroğlu (Şule Yetimoğlu, Hande Taşçı, Ceren Çınar, Alajbeg, Yasemin Şahin, Ayça İhtiyaroğlu)
Setler: 25-16, 25-21, 25-10
Süre : 70 dakika (23, 27, 20)