Filede Barış Rüzgarı Esti

Filede Barış Rüzgarı Esti

Çanakkale´nin ev sahipliğini yaptığı Uluslararası Voleybol turnuvası çekişmeleri maçlara sahne oldu

Türkiye Bayanlar 1.Voleybol Liginde mücadele edecek Çanakkale Belediyespor, 2015-2016 sezon hazırlıklarına Çanakkale´de devam ediyor. Çanakkale Belediyespor sezon hazırlıklarına ev sahipliği yaptığı ?Barış Kupası´ turnuvası ile devam etti. Uluslararası dörtlü turnuvaya Romanya´dan CSM Bükreş, Yunanistan´dan İraklis Volley ve Türkiye´den 1.lig İstanbul temsilcilerinden Sarıyer Belediyespor takımları katıldı.

Çanakkale Belediyespor Kulübü tarafından "8. Voleybol Barış Kupası" adı ile düzenlenen turnuva Çanakkale Anafartalar Spor Salonu´nda gerçekleştirildi. 3 gün süren turnuvada birbirinden zevkli ve çekişmeli maçlar oynanırken, Çanakkale Belediyespor ve turnuvaya katılan diğer takımlar sezon öncesi oyuncuların takım halinde performanslarını ölçerek bir anlamda lige prova yaptı.

İlk maçın galibi Sarıyer

Anafartalar Spor Salonu´nda düzenlenen ve 3 gün süren turnuvanın ilk karşılaşmasında ilk seti 25-17 kazanan C.S.M Bucuresti olurken ikinci sette Sarıyer Belediyespor 25-17 üstünlük sağlayarak setlerde durumu 1-1 yaptı. Üçüncü set ise C.S.M Bucuresti´nin 25-22´lik üstünlüğüyle tamamlandı. Dördüncü seti 25-16 ile kazanan takım Sarıyer Belediyespor oldu ve maç uzatma setine gitti. 2-2 biten karşılaşmayı kazanan taraf son seti 17-15 kazanan Sarıyer Belediyespor oldu.

Boğazın sultanları zorlanmadı

Çanakkale Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, ev sahipliğini üstlendiği 8. Voleybol Barış Kupası turnuvasındaki ilk maçında Yunanistan´ın Iraklis Volley ekibini 3-0 mağlup etti. Anafartalar Spor Salonu´nda gerçekleştirilen organizasyonun ilk gün ikinci müsabakasında Çanakkale Belediyespor, Iraklis Volley´e 25-10, 25-11 ve 25-9´luk setlerle üstünlük kurdu.

Sarıyer ve Çanakkale finale adını yazdırdı

Barış Kupasının ikinci gününde Sarıyer Belediyespor-Iraklis Volley ve Çanakkale Belediyespor-CSM Bükreş maçları oynandı. Bu karşılaşmaların ilkinde Sarıyer Belediyespor Yunanistan temsilcisi önünde etkili bir oyun sergileyerek üstünlüğünü maç sonuna taşıdı ve turnuvanın ilk finalisti oldu. Günün ikinci maçında ev sahibi Çanakkale Belediyespor ilk günde Sarıyer Belediyespor´a 3-2 mağlup olan  Romanya temsilcisi CSM Bükreş takımı ile karşı karşıya geldi. Boğazın Sultanları rakibine karşı üstün bir oyun sergiledi ve karşılaşmayı 3-1 kazanarak adını finale yazdıran ikinci ekip oldu.