Fidanlar Zaferin 100.Yılı İçin Dikildi

Fidanlar Zaferin 100.Yılı İçin Dikildi

Çanakkale-Ezine-Ayvacık yolunu yapmakta olan Kalyon İnşaat şimdi borç ödeme zamanı” dedi ve zaferin 100.yıl anısına Erenköy Viyadüğünde özel bir hatıra ormanı kazandırmak için fidan dikimi yaptı

Sosyal sorumluluk projelerine önem veren ve bu konuda örnek girişimleri bulunan Kalyon Şirketler Grubu, Çanakkale Zaferinin 100. Yılında, Çanakkale’ye 45 bin metrekarelik hatıra ormanı kazandırdı. Erenköy mevkiinde hazırlanan hatıra ormanına ilk fidanları, Kalyon Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte dikti. Törene, eski bakanlardan Işılay Saygın ile Çanakkale Vali Yardımcıları Hüseyin Kulözü, Cemal Yıldızer ve kent yöneticileri de katıldı.

Kalyon Şirketler Grubu tarafından yapımı devam eden Çanakkale- Ezine – Ayvacık karayolu üzerindeki Erenköy viyadüğü mevkiinde oluşturulan 45 bin metrekarelik ağaçlandırma alanına, ilk fidanlar düzenlenen törenle dikildi. Törene, Kalyon Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Kalyoncu, Yönetim Kurulu üyeleri Faruk Kalyoncu, Mehmet Kalyoncu, Sena Kalyoncu Türkmenoğlu, Dursun Ali Çodur, Sosyal Sorumluluk Danışmanı Reyhan Kalyoncu, Genel Müdür Serdar Över, Alt Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Nasır Akıncı, Teklif ve Sözleşmeler Genel Müdür Yardımcısı Kenan Avis, Yol İşleri Genel Müdür Yardımcısı Aynur Uluğtekin, Kalyoncu ailesi ve şirket çalışanları katıldı. Eski bakanlardan Işılay Saygın, Çanakkale Vali Yardımcıları Hüseyin Kulözü, Cemal Yıldızer ve kent yöneticileri de, törende Kalyoncu ailesini yalnız bırakmadı.

“Atalarımıza borç ödeme zamanı”

 Törenin açılış konuşmasını yapan Yol İşleri Genel Müdür Yardımcısı Aynur Uluğtekin, Kalyon Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında, Çanakkale şehitlerinin 100. Yılı anısına ‘Kalyon Hatıra Ormanı’ oluşturulduğunu söyledi. Uluğtekin, “40. Yılını dolduran Kalyon Grup olarak, bu özel topraklarda böylesine bir programı düzenlemekten ve sizlerin teşriflerinizden onur duyuyoruz. Bundan 100 yıl önce, istiklal mücadelesi verenleri, Çanakkale cephesinde destan yazanları saygıyla anıyoruz. Onların aziz hatıralarının huzurunda ruhları şad olsun diyoruz. Bu boğazda, 100 yıl önce verilen mücadele, önce bağımsız kalmamıza, sonra da Türkiye’nin imarına ve refahına yol açmıştır. Açılan o yolda, biz de Kalyon Grup olarak tam 40 yıldır, atalarımıza layık olmaya çalıştık. İmar ve bayındırlık çalışmalarıyla bu topraklara değer katmaya, imzamızı atmaya gayret ettik. Adeta borç ödedik, borç ödüyoruz. Bu yerde ve 100. Yıl gibi özel bir yıldönümünde ağaç dikme törenimizi anlamlı bir çaba olarak görmenizi diliyoruz. Dikeceğimiz ağaçlar, buraya doğal güzellik katacak, bölgenin akciğeri ve zenginlik kaynağı olacaktır. Atalarımızın bize armağan ettiği bu güzel vatan topraklarına bir taç, güzel bir süs ve gelecek nesiller için bir armağan olacaktır. Bugün burada 45 bin metrekarelik ağaçlandırma sahasına ilk fidanlarımızı birlikte dikeceğiz. Bu alandaki ağaçları da muhafaza etmeyi sürdüreceğiz. Kalan bölümlerde ise sedir, fıstıkçamı, servi türleri, ıhlamur gibi ağaçları toprakla buluşturacağız. Peyzaj çalışmalarımızı bugünle de sınırlı bırakmayacak ve itinayla devam ettireceğiz. Çevreye saygımızdan ve sosyal sorumluluk bilincimizden asla taviz vermeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki uygarlık, yollar kadar yeşile de muhtaçtır. Çünkü biliyoruz ki, dünyada her yıl 16 milyon hektar orman alanı yanmaktadır. Çünkü biliyoruz ki, son 30 yılda dünya orman örtüsünün beşte biri yok olmuştur. Oysa yetişmiş bir ağaç bile günde 17 kişinin oksijen ihtiyacını karşılamaktadır. Her yıl doğaya 7 ağaç borcumuz var. Şimdi bu viyadükte borç ödeme zamanıdır” dedi.

 

 

 

Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer’de konuşmasında ağaç dikmenin öneminden bahsederek, Çanakkale zaferinin 100. Yılında böyle anlamlı bir etkinliğe imza attıkları için Kalyon Şirketler Grubuna teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, katkılarından dolayı, Kalyon Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu, Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü’ne, Yol İşleri Genel Müdür Yardımcısı Aynur Uluğtekin, devlet eski bakanı Işılay Saygın’a, Kalyon Genel Müdürü Serdar Över, Sosyal Sorumluluk Danışmanı Reyhan Kalyoncu’ya teşekkür plaketi verdi. Ardından ise ağaç dikimine geçildi. Törene katılanlar, alanda hazırlanan ağaçları, toprakla buluşturdu.

Hazırlanan ağaçlandırma alanı, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş arasında yapılan 14 peyzaj protokolünden birisini oluşturuyor. Viyadük çevresindeki 45 bin metrekarelik alanda, protokol kapsamında ağaçlandırılacak. Ağaçlandırma yapılacak sahada bulunan kızılçam ve dere içlerinde yer alan çınar ağaçları, muhafaza edilecek. Kalan bölümlere sedir, fıstıkçamı, servi türleri, ladin, ıhlamur, leylandi, Arizona servisi ve huş türleri dikilecek. Viyadük çevresinde yapılan ağaçlandırma çalışması, zemin stabilizesini de sağlayacak. Çalışma aynı zamanda rekreasyon amacını da taşıyor. Dikilecek ağaç türleri, genellikle çevre düzenlemesinde kullanılacak estetik formlu ve görselliği olan türlerden oluşuyor.