FESTİVAL COŞKUSU BAŞLADI

FESTİVAL COŞKUSU BAŞLADI

16-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 100 den fazla etkinliğin yer aldığı Troya Kültür Yolu Festivali Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımı ile başladı.

Ulusal ve uluslararası katılımcıların yer alacağı Troya Kültür Yolu Festivali başladı. İlk gün etkinliklerine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı.

Çanakkale nin bir birinden değerli ve önemli 40 ayrı lokasyonda 100'den fazla etkinliğin damgasını vuracağı festivalde 1000'den fazla sanatçı yer alacak. Festivalin ilk gününe Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Savaşları Gelibou Tarihi Alan Başkaı İsmail Kaşdemir, bakanlık yetkilileri, bürokratlar, protokol üyeleri de katıldı.

Festival kapsamında ilk gün Tarihi Alan Başkanlığı sorumluluğunda Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan Çanakkale'nin pek çok değeri ve sahip olduğu kültürel kıymetler ile adından dünyada bahsettiren bir kent olarak anıldığını belirterek böylesine bir şehre hizmet etmekten onur duyduğunu vurguladı. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Türliye'de 5 ilde kapsamlı festivaller düzenlendiğini belirterek bunların arasında Çanakkale nin de Troya Kültür Yolu Festivalinin çok önemli yer tuttuğunu kaydetti. Ersoy, 40 ayrı lokasyonda birbirinden değerli ve nicelikli 100 etkinlikte 1000'den fazla sanatçının yer alağıni söyledi.