Fener Zar Zor 1-3

Fener Zar Zor 1-3

35 Milyonluk Dünya Şampiyonu Çanakkale´de sert kayaya çarptı

Türkiye Bayanlar Voleybol 1.Liginde mücadele eden Çanakkale Belediyespor Dünya ve Avrupa Şampiyoonu unvanlı güçlü Fenerbahçe´yi ağırladı. karşılaşmanın her anında oyunda olan ve rakibi ile başa baş mücadele eden Boğazın Sultanları sezonun en iyi oyununu ve petformansını sergilediği karşılaşmayı 3-1 kaybetse de 35 Milyon bütçeli Fenerbahçe´ye nefes aldırmadı. Hırvat Ana Starcevic ve Ceren´in müthiş performans gösterdiği maçta tribünler tıklım tıklım doluydu.
Sete Duygu´nun servis hatası ile başlayan Çanakkale Belediyespor 2 sayı verdikten sonra ilk sayısını Ceren´in hücumundan aldı. Ana´nın servisi ile bir sayı daha bulan Boğazın Sultanları daha sonra üst üste verdiği sayılar ile ilk teknik molaya 8-2 geride girdi. Mola dönüşü Wilma Salas ve Ceren ile 2 sayı bulan Çanakkale Belediyespor direnç göstermeye çalıştı ve farkı önce 3 daha sonra 2 sayıya kadar düşürdü ancak 2.teknik molaya 16-13 geride girdi. Mola dönüşü farkı 1 sayıya kadar düşüren Çanakkale Belediyespor Ana´nın sayıları ile sete tutunmaya çalışsa da güçlü rakibi Fenerbahçe´de Polen´e önlem alamadı ve ilk seti 25-20 kaybetti.
2.sete Çanakkale Belediyespor ilk sete oranla daha iyi başladı ve rakibi ile başa baş mücadele etse de ilk teknik molaya 8-5 geride girdi. Mola dönüşü etkili oyun sergileyen Boğazın Sultanları rakibini yakalayarak 10-9 öne geçti. Karşılıklı sayılar ile oldukça çekişme içerisinde geçen setin bu bölümünde rakibine üstünlük kuran Çanakkale Belediyespor ikinci teknik molaya Rucker ve Wilma Salas´ın müthiş blok sayısı ile 16-13 önde girmeyi başardı. Mola dönüşünde Ceren´in müthiş smaçından gelen sayı üzerine bir sayı daha alan Boğazın Sultanları 18-13 öne geçince Fenerbahçe mola almak zorunda kaldı. Sete ağırlığını koyan Çanakkale Belediyespor Ana, Ceren ve Simge ile farkı yedi sayıya kadar çıkardı ve 23-16 önde kaldı. Konuk takım hocası kenarda tuttuğu Çin´li Kim Young´u oyuna alarak sete tutunmaya çalıştı ve özellikle Polen´in etkili servis ve hücumları ile sayı farkını 2´ye düşürdü 23-21. Sahneye çıkan maçın yıldızı Ana Starcevic´in füze smacı ile set sayısı şansını yakalayan Boğazın Sultanları işi yine Ana´nın müthiş öldürdüğü sayı ile bitirdi ve setlerde eşitliği yakaladı 1-1.
3.Sete Boğazın Sultanları Ceren´in 2 sayısı ile başladı. Daha sonra skoru eşitleyip öne geçen Fenerbahçe Baş Hakemin de hediye ettiği kritik sayı ile kırılma anını lehine çevirdi ve ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. Mola dönüşü etkili oynayan Çanakkale Belediyespor farkı kapatmaya çalışsa da ikinci teknik molaya Fenerbahçe 16-11 önde girdi. Seti bırakmayan Boğazın Sultanları Selin´in ortadan 2 sayısı ile direnç gösterdi ve farkı Ana ile önce 2 sayıya daha sonra Ceren ile 1 sayıya kadar düşürdü. Wilma ile 2 kez Rucker ile 3 kez hücumda yararlanmayan ve 5 sayı geriye düşen Çanakkale Belediyespor Ana ile sayı bulsa da seti 25-20 kaybetti ve maçta 2-1 geriye düştü.
4.Setin ilk bölümü karşılıklı sayılar ile geçti ancak 1.teknik molaya 8-7 önde girme şansını konuk Fenerbahçe Grunding buldu. Fenerbahçe ikinci bölümde de üstünlüğünü sürdürdü ve ikinci teknik molaya da 16-11 önde girdi. Son bölümde ev sahibi Çanakkale Belediyespor karşısında temkinli oynayan Fenerbahçe seti 25-21 maçı da 3-1 kazandı.