Federasyon Başkanından Çanakkaleye Teşekkür

Federasyon Başkanından Çanakkaleye Teşekkür

Çanakkale'de 4 gün süren Uluslararası Bisiklet yol yarışları dün yapılan Lapseki etabı ile son buldu

Çanakkale Zaferi'nin 100.yıldönümü dolayısı ile Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Çanakkale'de düzenlenen ‘Tour Of Çanakkale' yol yarışları dün gerçekleştirilen Lapseki etabı ile sona erdi. 6 ülkeden 60 bizikletçinin ferdi ve milli takım düzeyinde katıldığı ve sonuçlarının olimpiyat başarılarına direk etki edeceği resmi organizasyon Çanakkale'de büyük ilgi görürken Çanakkale 4 gün boyunca birbirinden heyecanlı yarışlara ev sahipliği yaptı.

Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün başından sonuna kadar büyük emek sarf ettiği ve sorunsuz tamamlanmasını sağladığı yarışların son gününde sprint primini Kocaeli Brisaspor kulübünden Gökhan Hasta, Yokuş primini Türkiye Milli takımından Enes Talha Ay etap klasmanı 1.liğini Torku Şekerspor Kulübünden  İsmail Aksoy 2.liği Hemus 1986 Troyan kulübünden Nıkola Kozomara  3.lüğü Sırbistan milli takımından İvan Stevıc  03:46:26 saniyelik dereceleriyle elde ettiler.

60 Bisikletçinin 4 gün süre ile pedal bastığı Çanakkale yol yarışlarında genel takım klasmanı 1.liğini ise Torku Şekerspor kulübü kazandı. Genel klasman liderliğini ise 10:49:45 saniyelik derecesi ile Torku Şekerspor kulübünden Ahmet Akdilek kazandı.

Çanakkale çevre yolunda son bulan organizasyonunun son etabının ardından düzenlenen madalya töreninde dereceye giren sporculara ödül ve madalyaları Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu başta olmak üzere Türkiye ve Sırb,stan Bisiklet Federasyonu yetkilileri verdiler. Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu, 4 gün boyunca Çanakkale'nin bu önemli organizasyona başarı ile ev sahipliği yaptığını, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü yetkilileri ve çalışanları başta olmak üzere 4 gün boyunca tüm etap ve güzergahlarda kendileri ile yakından ilgilenen tüm ilçe yöneticilerine sonsuz teşekkür borcu olduklarını belirterek, Çanakkale'nin bu tür büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmayı hak ettiğini önemle vurguladı.