Fatih Şahin Sürprizi

Fatih Şahin Sürprizi

Çan doğumlu Ankara Milletvekili Fatih Şahin, yeni Genel Başkan Binali Yıldırım´ın komuta edeceği MKYK´na giren yeni isimlerin arasında yer aldı

Ak Partinin dün yapılan olağanüstü kongresinde gözler MKYK listesine çevrilmiş ve Çanakkaleli isimlerin yeni oluşan kurulda yer alıp almayacağı merak edilmişti. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım´ın Genel Başkanlığı devir aldığı kongrede yeni oluşan MKYK listesindeki köklü değişim dikkatleri çekerken Çanakkaleli Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Davutoğlu döneminde MYK´da iken Binali Yıldırım döneminde MKYK´na giren yeni isimler arasında yer aldı.

Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında kabinede görev yapan ve aralarında Başbakan Yardımcılarının da yer aldığı birçok Bakanın çıkartıldığı ve yüzde 50´si değişerek 23 yeni ismin katıldığı MKYK´da Ankara Milletvekili Fatih Şahin´in yer alması, Bülent Turan´ın Ak Parti Grup Başkanvekilliği, Mehmet Daniş´in Tarım Bakan Yardımkcılığı, İsmail Kaşdemir´in Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşavirliği, Jülide İskenderoğlu´nun Kadın Kolları MYK üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı, Orçun Oktay´ın da Gençlik Kolları MKYK üyeliğinin ardından Çanakkale´de heyecan yarattı.

23 Yeni isim MKYK´da

20 Nisan 1979 Çan doğumlu olan ve Ankara Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra serbest Avukat olarak iş yaşamına atılan Fatih Şahin, Ak Parti kadrolarına katıldıktan sonra 3 dönem üst üste Ankara Milletvekili olarak Parlamentoda yasama faaliyetlerine katılmış ve 24.dönemde TBMM Divan Katip Üyeliğine seçilmişti. Ak Partide yıldızı giderek parlayan Fatih Şahin, Binali Yıldırım döneminde partinin en üst organı olan MKYK´da değişen 23 ismin arasında yer aldı.

Yeni MKYK´da onlar yok

AK Partinin yeni MKYK listesinde aralarında Ahmet Davutoğlu´nun Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan ile birlikte Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek ve Süleyman Soylu gibi isimler de yer almadı. Yeni MKYKda yer almayan diğer isimler şöyle Ayhan Sefer Üstün, Bülent Gedikli, Faruk Çelik, Mevlüt Çavuşoğlu, Mehmet Özhaseki, Naci Ağbal, Ömer Çelik, Recep Akdağ.