Faaliyet Raporuna Meclisten Onay

Faaliyet Raporuna Meclisten Onay

Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar'ın ikinci dönemindeki ilk başkanlık faaliyet raporu CHP, Ak Parti ve MHP'li üyelerin oy birliği ile kabul edildi, meclis toplantısında encümen ve komisyon üyeleri de belirlendi.

Gelibolu Belediyesi'nin 2014 yılı faaliyet raporu, belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar'ın başkanlığında meclis salonunda gerçekleştirilen Nisan ayı olağan toplantısı tüm üyelerin eksiksiz katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılış ve yoklamanın ardından Başkan Özacar, meclise 2014 yılı faaliyet raporunu sundu.

Gelibolu Belediyesi'nin 2014 yılı gerçekleşen gelirlerinin 29.915.173,85 TL olduğunu bildiren Başkan Özacar, yatırımlar nedeniyle ek bütçenin dahil edilmesiyle birlikte gerçekleşen gider toplamının da 41.707.094,11 TL olduğunu açıkladı.

Tüm birimlerin raporunun sunulmasının ardından yasa gereği Başkan Özacar toplantıdan ayrıldı, yönetimi meclis birinci Başkan Vekili Mustafa Çoban devraldı.

Okunduktan sonra oylamaya sunulan Gelibolu Belediyesi'nin 2014 yılı faaliyet raporu CHP, Ak Parti ve MHP'li üyelerin oy birliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Özacar, oylamanın ardından meclis üyelerine teşekkür ederek bundan sonraki süreçte de el birliğiyle Gelibolu'ya güzel hizmetler kazandırmanın gayreti içinde olacaklarını belirtti.

Toplantıda daha sonra 2014 yılı denetim komisyonu raporu görüşüldü. Belediye encümen üyeliği seçimiyle devam eden oturumda, CHP grubunun aday gösterdiği Arif Taş ve Zafer Mete oy çokluğuyla bir yıl süre ile görev yapacak encümen üyeleri oldular. Plan Bütçe Komisyonu üyeliklerine Ali Rıza Sayın, Kemal Tarım, Mustafa Çoban, Ahmet Sezgin ve Serkan Gelmez'in, İmar Komisyonu üyeliklerine Hakan Öztürk, Özkan Sürer, Deniz Cankara, Feyzullah Ayyıldız ve Ayhan Öztürk'ün seçildiği toplantıda, 2015 yılındaki meclisin tatil ayı Ağustos olarak belirlendi.

Gelibolu Belediyesi ilçe idari sınırları içerisinde, konulan her türlü reklam, ilan ve tanıtım elemanları ve benzerlerinin yol açtığı görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak, reklam asma ve ticari tabela kullanımını düzenlemek ve bu işleri yapan gerçek veya tüzel kişilerle, kamu kurum ve kuruluşlarının uymak zorunda bulundukları esasları belirlemek amacıyla belediye adına ilan reklam yönergesine ihtiyaç duyulduğunun belirtildiği toplantıda, konu görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Gelibolu Belediyesi'nin Nisan ayı olağan toplantısında imarla ilgili üç imar maddesi İmar Komisyonunun raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edilirken, bir gündem maddesi görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

Toplantıda Mayıs ayının meclis tarihi 04 Mayıs 2015 saat 15.00 olarak belirlendi.