Expo Troia Artık İhtisas Fuarı

Expo Troia Artık İhtisas Fuarı

3'üncü yılında önemli sıçrama yapacak organizasyonun ilk odağı gıda ve tarım olacak

Çanakkale’nin 100.yılında ÇASİAD’ın öncülüğünde Ziraat Odası tarafından düzenlenen Expotroia 100.Yıl Gıda ve Tarım Fuarı ile ilgili basın açıklaması Akol Otel’de gerçekleştirildi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Ticaret Borsası Çanakkale Şubesi, Önder Çiftçi, Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen, DLG Fuarcılık tarafından organizasyonu gerçekleştirilen Çanakkale İnternet Medya tarafından reklam çalışmalarının yürütüldüğü fuara 20’ye yakın kurum destek verdi.

Fuar Komitesi’nden ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, DLG Fuarcılık Fuarlar Koordinatörü Onur Kiraz, Çanakkale Damızlık Keçi ve Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı  ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr.Ferhan Savran ve Çanakkale İnternet Medya Genel Müdürü Göksel Acaray’ın katıldığı basın toplantısında açıklama yapan Başkan İlhan Ulus, “Çanakkale’nin 100.yılında 20’ye yakın kurumla birlikte dayanışma sergilediğimiz 100.Yıl Gıda ve Tarım Fuarı’nın 5 binin üzerinde ziyaretçisiyle Çanakkale’mizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına ve 100.yıla damgasını vuracağına inanıyorum” dedi.

“Araziyi hazırlıyoruz”

Kipa önünde 3 dönümü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne geriye kalan kısmı Terzioğlu Vakfı’na ait olan 47 bin metrekare fuar alanında çalışmaların sürdüğünü belirten İlhan Ulus, “Araziyi hazırlıyoruz. Alanda inşaat atıkları vardı. Bununla ilgili temizleme çalışmaları devam ediyor. Alan uzun süre kullanılmadığı için mevcut olan yabani otlardan temizlendikten sonra çimleme işlemi yapılacak. Bunun yanında drenaj çalışmaları da devam ediyor” dedi.

“Çanakkale’nin sesini duyuracağız”

Çanakkale Savaşı’nın 100.yılında birçok etkinliklerin düzenlendiğini ve Ziraat Odası olarak tarım ve hayvancılık ile gıda alanında Çanakkale’nin sesini duyurmayı amaçladıklarını kaydeden Ulus, “Expotroia altında hem kendi çiftçimizi, hem de Türkiye’nin değişik illerinde üretim yapan çiftçiler ile Çanakkale Savaşı’nda çarpışan ülkelerin çiftçilerini buluşturacağız” dedi.

Tarım ekseninde buluşma

DLG Fuarcılık Fuarlar Koordinatörü Onur Kiraz ise Çanakkale’nin 100.yılında tüm Türkiye’yi ve Çanakkale Savaşları’na katılmış ülkeleri tarım ekseninde Çanakkale’de buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde açılışı yapılacak olan kapsamlı bir tarım ve gıda fuarı için son hızla hazırlandıklarını belirtti.

“Bütün kurumlar el ele çalışıyor”

DLG Fuarcılık olarak 2010 yılından beri sadece tarım fuarı düzenlediklerini ve Çanakkale’de bütün kurumların el ele çalıştığını kaydeden Kiraz, “Türk tarımını bir araya getiren bir platform oluşturacağız. Organizasyon içinde uluslararası başarılara imza atan ilaç firmaları, traktör ve ekipman firmaları ve Çanakkale yerelde faaliyet gösteren firmalar katılacak” dedi.

“Fuara ilgi yüksek”

İlk defa düzenlenecek olan Tarım, Hayvancılık ve Gıda konulu fuara ulusal, uluslararası ve yerel birçok firmanın katılacağını ifade eden Ulus, fuara ilginin yüksek olduğunu ve alanın yüzde 70’ninin satıldığını belirtti.

ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu ise dernek olarak ihtisas fuarlarına yöneldiklerini belirterek, 1 milyon bütçelik fuar için katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür etti. ÇASİAD olarak 2015’ e ve 100.yıla önem verdiklerini belirten Akarsu, “ÇASİAD olarak ortak kültürün tanıtılması için ihtisas fuarı ve uluslararası fuara öncülük etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.