Esnafa Gelir Vergisi Muafiyeti Getireceğiz

Esnafa Gelir Vergisi Muafiyeti Getireceğiz

Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna, Gelibolu halkıyla buluştu.

MHP Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna Gelibolu´da esnafa seslendi. Tuna,? küçük esnafımızı korumak için AVM yasası olarak anılan yasa tümüyle yenilenecektir. Yeni iş yeri açan ve istihdam yaratan esnaf ve sanatkara 5 yıl süreyle gelir vergisi muafiyeti getireceğiz? dedi. Gelibolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Nalbant´ı ziyaret edip, MHP Gelibolu İlçe Başkanı Hikmet Dağlı, İl Genel Meclis Üyesi Ferhat Özger, Kadın Kolları Başkanı Aysel Bartın ve teşkilat üyeleriyle birlikte Gelibolu esnafını, kahveleri, sokakları karış karış MHP Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna sıkmadık el bırakmayarak vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

 Gelir vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulaması başlatacağız

MHP Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna, Gelibolu Esnaf Odası ziyaretinde ?Esnaflarımız bizim için çok önemli. Ekonominin can damarlarından birinin de esnaflarımız olduğunun farkındayız. Bu nedenle özellikle de küçük esnafımızı korumak için AVM yasası olarak anılan yasa tümüyle yenilenecektir. Yeni iş yeri açan ve istihdam yaratan esnaf ve sanatkara 5 yıl süreyle gelir vergisi muafiyeti getireceğiz. Yeni iş yeri açan esnaf ve sanatların kendi adına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Gelir vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulaması başlatacağız. Esnaf ve sanatkarımızın emekli aylığından sosyal güvenlik ve primi kesilmesi uygulamasını kaldıracağız. Hastalık ve ayakta tedavi süresinde geçici iş göremezlik ödeneği alabilmeleri konusunda düzenleme yapacağız. Şoför olan esnafımız içinse mevcut aracını yenilemek amacıyla alacağı yeni ticari araçtan KDV ve ÖTV alınmayacaktır? dedi.

Ülkemizin Sorunları Çok Derinleşti

Vatandaşlarla yaptığı sohbetlerde, AKP iktidarı döneminde ülkenin çok ciddi bir şekilde tahrip edildiğini belitten MHP Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna, ?ülkemizin onarılması gereken sorunları var. Bir yanda terör belası, diğer yanda ekonomik sosyal ve temel hak ve özgürlükler AKP iktidarında çok ciddi şekilde tahrip edildi. Çözülen milleti bütünleştirilmesi. Demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edilmesi gerekiyor. Ekonomik, siyasi, sosyal ve teknolojik alanlarda yapılacak atılımlarla Türkiye´yi içine girdiği kısır döngüden kurtaracağız. Türkiye´nin ulusal varlığına ve tarihi misyonuna, bölünmez bütünlüğüne, cumhuriyetimizin değerlerine, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkacağımızdan; ülkemizi adil, ahlaki bir yönetimle tanışması için var gücümüzle çalışacağımızdan ve terör belasına son vereceğimizden emin olmanızı istiyorum.Türk milletinin tarihi ve kültürel gerçekliklerine dayanan ve geleceği kucaklayan bir anlayışla binlerce yıllık kardeşliğimize zarar vermeden bu tahribatları onaracağız. 1 Kasım seçimleri bunun için bir fırsat. Bu fırsatı iyi kullanalım. Sizlerden Milliyetçi Hareket Partisine destek vermenizi istiyorum? şeklinde konuştu.