Erkek´in Önergesine Bakan Kılıç´dan Cevap

Erkek´in Önergesine Bakan Kılıç´dan Cevap

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Kredi Yurtlar Kurumu´nun Bursa Bölge Müdürlüğü bünyesinde olan illerdeki yurtlarda çalışan özel güvenlik personelinin uzun süreden beri maaşlarının büyük bir kısmını alamadığı, aldıklarının da düzensiz olduğunu b

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı´na verdiği önergede yer alan soruların Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay KILIÇ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep eden CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek; ?Bakanlığınıza bağlı Kredi Yurtlar Kurumu´nun Bursa Bölge Müdürlüğü bünyesinde olan illerdeki yurtlarda çalışan özel güvenlik personeli uzun süreden beri maaşlarının büyük bir kısmını alamadığı, aldıklarının da düzensiz olduğundan yakınmaktadır. Konu, ilgili tüm birimlere iletilmesine rağmen bir çözüm bulunamamış olması, personelin mağduriyet yaşamasına neden olmaktadır. Bu bağlamda: Personelin bu sürede maaşlarını alamamasının nedenleri nelerdir? Bahsi geçen sorun konusunda Bakanlığınız ne gibi bir çalışma yapmaktadır? Taşeron iş yapan özel güvenlik firması, daha önce benzer mağduriyetlere neden olmuş mudur? Taşeron firmayla ilgili ne gibi bir işlem yapılmaktadır? Personelin mağduriyetinin giderilmesi için herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Başka bölge müdürlüklerinde, benzeri sorun yaşayan personel var mıdır?? dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından cevaplanan ve TBMM teslim edilen soru önergesine cevapta ise, ? Bakanlığımız bağlı kuruluşlarından Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne ait Bursa Bölge Müdürlüğüyle, ilgili güvenlik firması arasında ilk defa akdedilen sözleşmenin teknik şartnamesinin ilgili maddesinde işçi maaşları, ?söz konusu hizmetin ilgili aya ait hak edişinin, yüklenicinin banka hesabına aktarıldığı günü izleyen en geç 3 iş günü içerisinde ödenecektir. ? hükmü bulunmaktadır. Bu hükme dayanarak, Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından yüklenici firmaya, ilgili ayın ilk haftası içerisinde hak ediş ödemesi yapılmakta ancak firma tarafından işçi ücretleri personelin hesaplarına gecikmeli olarak yatırılmaktaydı. Bahsi geçen sorun dikkatle takip edilmiş ve firmaya 27.07.2015 tarihli bir yazıyla, ücretlerin işçilerin hesaplarına zamanında yatırılmaması nedeniyle, bundan sonraki aylara ait hak ediş ödemeleri içinden personel maaşlarının, doğrudan ilgili kişilerin hesaplarına yatırılacağına dair talimat verilmiştir. Sözü edilen firmaya, personel ücretlerini gecikmeli olarak yatırmasından dolayı ilgili sözleşme ve teknik şartname maddeleri gereği cezai işlem yapılmıştır. Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı diğer bölge müdürlüklerinde benzeri herhangi bir sorun yaşanmamaktadır? denildi.