Erkek'den 10 Kasım Mesajı

Erkek

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek 10 Kasım nedeniyle mesaj yayınladı.

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. Erkek, şunları söyledi:

“1938’in 10 Kasım günü Değişmez Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladık. Ama biliyoruz ki ‘ölür ise ten ölür, canlar ölesi değil’dir. Bu inançla kurduğu Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacak, gerçekleştirdiği devrimler ülkemizin her zaman yol haritası olacaktır. Çünkü Atatürk’ü anmakla birlikte, anlamak gerektiğine inanırız. Onun dediği gibi, ‘benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.’ Savaş meydanlarının eşsiz komutanı, ama zorunlu olmadıkça savaşı cinayet sayan, Çanakkale Savaşı sonrasında dünyaya barış dersi veren, ‘mazlum milletlerin’ emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesinin de önderi, bulunduğumuz coğrafyada laik ve modern bir ulus inşa edilebileceğini tüm dünyaya gösteren, düşmanlarının bile saygı duyduğu, kurtuluşun ve kuruluşun önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü değil 82 yıl, her zaman saygıyla, minnetle ve rahmetle anmaya devam edeceğiz. Onun kurduğu Cumhuriyet’i, ikinci yüzyılında demokrasiyle taçlandıracağız ve Atatürk’e layık olmak için ülkemiz için daha çok çalışacağız. Çünkü Atatürk’ün izinde dinlenmemek üzere çıktık yola. Her zaman olduğu gibi, yine bir 10 Kasım’da saat 09.05’te anısı önünde saygıyla duracağız!”