Erkek´den Soylu´ya Satranç Önergesi

Erkek´den Soylu´ya Satranç Önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Muharrem Erkek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´ya satranç oyununda yaşanan provokasyonları sordu.

Erkek Bakan Soylu´ya yönelik önergesinde satranç organizasyonlarındaki önlemleri sordu. Erkek önergesinde şu sözlere yer verdi; ? Yılbaşından hemen önce, kendilerini sözde "din adamı, tarikat şeyhi, cübbeli, sarıklı" gibi isimlerle anan; açıklamalarıyla İslam dinini çarpıtan, toplumun bir kısmını hedef gösteren ve toplumda " provokasyona neden oluyorlar" tepkilerine neden olan kişilerden birinin son hedefi baştan aşağı saçmalıkla dolu bir açıklamayla zeka oyunu satranç ve onu oynayanlar olmuştur. Bahsi geçen kişilerin, yaşam tarzına dönük açıklamaların az ya da çok etkisiyle yılbaşında İstanbul´da yaşanan terör saldırısı ortadadır. Yılbaşından sonra, satranca dönük açıklamaların ne gibi bir etki doğuracağı bilinememektedir. Önümüzdeki günlerde ve aylarda yapılacak, özellikle binlerce çocuğun ve insanın katılacağı, ulusal ve uluslararası satranç organizasyonlarında, bu gibi provokatif açıklamaların olumsuz sonuçlara neden olmaması için Bakanlığınızın özel önlemler alması gerekmektedir. Bu bağlamda: Önümüzdeki günlerde yapılacak olan satranç organizasyonları için özel güvenlik önlemleri alınması söz konusu mudur? Bu konuda Bakanlığınızın herhangi bir çalışması var mıdır? Terörle sınandığımız, kutuplaştırılma çalışmalarının hızla arttığı günlerde, bu ve benzeri provokatif açıklamaları, üstelik din adına yapanlarla ilgili ne gibi işlemler yapılmaktadır?

 

Başta sosyal medya ve basın-yayın yolu olmak üzere, özellikle yılbaşından sonra yapılan terör eylemine destek verici açıklamalarda bulunanlara dair Bakanlığınıza gelen ihbar sayısı kaçtır? Bunlardan kaçı değerlendirilmiş ve işlem yapılmıştır? Yapılan işlemler hangi aşamadadır? Bu kişiler içinden tutuklanan olmuş mudur? Bunlardan, terör örgütü IŞİD ile ilişkisi olanlar var mıdır? "Neden gavur İzmir´de hiç patlama olmuyor" biçiminde paylaşım yapan terör destekçilerinden kaçı hakkında benzeri işlemler yapılmıştır? Laiklikle ilgili açıklama yapan, laikliği savunan ve sırf bu gerekçeyle çok kısa bir süre içinde bulunarak gözaltına alınan, sonrasında tutuklanan kişiler düşünüldüğünde; yılbaşındaki terör saldırısına sevinen, bu saldırıyı övücü paylaşımlar yapan sosyal medyada sahte isimli hesaplarla teröre destek olanlar içinden bulunamayanlar, adresi tespit edilemeyenler olmuş mudur??