Engellinin Feryadı

Engellinin Feryadı

Ameliyat parasını ailesi alıp icra borcunu kapatmış ama 12 yıldır geri ödememiş

Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şubesi üyelerinden Tevfik Akbağ, tüm aile üyelerinin yıllar önce kendisini kandırarak elindeki parayı icra borçları olduğu gerekçesi ile aldıklarını ancak söz verdikleri gibi paranın karşılığında icradan kurtaracakları evin bir katını kendisine vermediklerini ileri sürdü.

Bu olayı çevresine ağlayarak anlatan Tevfik Akbağ, ikinci kalça ameliyatı için tarlasını sattığını ve bunun karşılığında 15 bin lira para aldığını ancak ailesinin borçları nedeni ile evlerinin icradan satılmasına dayanamayarak elindeki parayı seve seve verdiğini ve ameliyatı ertelediğini ileri sürdü.

Yakın akrabalarının ?evimiz icradan satılacak. Sen tarlanı sattın, 15 bin lirayı bize ver biz de sana evin bir katını verelim? şeklinde kendisine söz verip ikna ederek elindeki parayı aldıklarını ancak söz verdikleri tarihte ameliyat için sattığı tarla parasını iade etmediklerini söyledi. 12 yıl ne parayı ne de evin bir katını alamadığını büyük bir üzüntü ile anlatan talihsiz engelli şimdi kendisinin ameliyat için paraya ihtiyaç duyduğunu ancak aileden kimsenin bunu umursamadığını belirterek ?İnsanlık bu mudur? Vicdanı olmayan insanları Allah ıslah etsin? demekten başka bir şey bulamıyor.