En Başarılı Sezon...

En Başarılı Sezon...

Boğazın Sultanları ligdeki 4.sezonunda tarihi başarılara imza atarak takdirleri üzerinde topladı

Bayanlar voleybolda Türkiye´nin en önemli ve prestijli takımlarının arasına girme başarısı göstererek tüm dikkatleri üzerinde toplayan Çanakkale Belediyespor, ligin bitimine 3 hafta kala lig 6´cılığını hemen hemen garantiledi. Boğazın Sultanları geride kalan 3 hafta içerisinde 5´inci sıradaki Bursa Büyükşehir Belediyespor´un alacağı sonuçlara göre lig 5.liği iddiasını da sürdürüyor.

Vestel Venüs Sultanlar Liginde geçtiğimiz hafta oynanan 19.hafta maçında Ankara deplasmanında önemli rakibi Halkbank´ı 3-1 mağlup ederek ligdeki 10.galibiyetini alan Çanakkale Belediyespor ligin son 3 haftasında sırası ile Vakıfbank, Galatasaray ve Seramiksan ile karşılaşacak. Hafta sonu kendi evinde lider Vakıfbank´ı ağırlayacak Boğazın Sultanları ligin son deplasmanında Galatasaray ile İstanbul´da karşı karşıya geldikten sonra son hafta kendi evinde Seramiksan´ı konuk edecek.

31.80 puan toplayarak aralarında Vakıfbank, Fenerbahçe ve Eczacıbaşı gibi Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Türkiye´nin en güçlü 6 takımı arasına girme başarısını gösteren Çanakkale Belediyespor lig kariyerinde en başarılı sezonunu geçiriyor. İlk yılında play out maçlarında 6´da 5 yaparak ligde tutunan, ikinci sezonunda yine play out oynayan ancak puan avantajı ile ilk yılına oranla daha rahat ligde kalan Çanakkale Belediyespor geçtiğimiz yıl çıtayı yükselterek ligi ilk 8 içerisinfe play off grubunda tamamlamış, İzmir´deki iki etaplı klasman maçlarından lig 6.sı olarak çıkmış ve ilk kez Avrupa Kupalarına vize almıştı.

Formalarına Ay Yıldızlı atmayı takarak girdiği Avrupa yolunda Balkan Şampiyonu olarak başarılarını ülke sınırlarının dışına taşıyan ve ilk uluslararası sınavında Avrupa´nın en başarılı 16 takımı arasına kalma gibi önemli başarı yakalayan Çanakkale Belediyespor, 4 sezondur mücadele ettiği ligde ise kariyerinin en başarılı sezonunu geçiriyor. Ligde bu sezon sadece Vakıfbank, Eczacıbaşı, Seramiksan ve Galatasaray´a karşı galibiyeti bulunmayan Boğazın Sultanları son 3 haftayı en iyi sonuçla geride bırakıp en kötü lig 6´sı olarak üst klasmanda kalmak istiyor. Sultanlar alacağı sonuçlar ile üst klasman eleme grubunda mücadele etmeyi, ilk 6 arasından elenmesi durumunda ise play off grubunda saha avantajını yakalamayı hedefliyor....