En Başarılı Müze Troya

En Başarılı Müze Troya

Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, Troya´nın yaklaşık 2 bin 700 yıllık dünyanın en eski ve en popüler markalarından biri olduğunu belirtti.

Ödülle ilgili değerlendirmelerde bulunan Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, "Henüz 1 yaşında bir müzeyiz fakat arkamızda Homeros var, İlyada var, Anadolu toprakları var. Troya yaklaşık 2 bin 700 yıllık bir marka adeta. Dünyanın en eski ve en popüler markalarından biri. Biz Çanakkale´nin Tevfikiye köyünde kurulduk. Köyün nüfusu 438 ve bu köye Troya ismi, geçen yıl yaklaşık 750 bin kişi çekti." ifadelerini kullandı.

Çanakkale Vali Yardımcısı Hasan Ongu ise şunları kaydetti:

"18 Mart 2019´da Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılan Troya Müzemiz yoluna emin adımlarla devam ediyor. Bu ödülü Çanakkale´mize, Müzemize kazandırdığımız için çok mutluyuz. Troya Müzesi, Avrupa´da Yılın Müzesi yarışmasında finale kalarak ülkemizi temsil ediyor. Umut ediyoruz ki Cardiff´ten başarı ile döneceğiz. Troya Müzemizin bu günlere gelmesini sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve Çanakkale Valimiz Sayın Orhan Tavlı´ya sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz."