Eğitime Destek Perinçek´ten

Eğitime Destek Perinçek´ten

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünde uzun yıllar görev yapan ve geçtiğimiz yıl aktif eğitimcilik hayatına emeklilikle son veren Prof. Dr. Doğan Perinçek Çanakkale´ye gönül vermeye devam ediyor.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, bir ay kent genelinde belirli işletmelerde gönüllü çalışacağını ifade eden Prof.Dr. Doğan Perinçek, bu proje kapsamında çalıştığı işletmelerdeki  günlük hasılatlarının yüzde 10´nunu ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlayacak, Emekli Prof. Dr. Perinçek, proje kapsamında ilk olarak bir kafede garsonluk yaptı.

PROJE KÖYLERDE YARDIMI MUHTAÇ ÖĞRENCİLER İÇİN

Köylerde eğitim gören yardıma muhtaç öğrencilere katkıda bulunmak amacıyla proje hazırlayan Perinçek, Çanakkale Valiliği ve İl Dernekler Müdürlüğünden gerekli izinleri aldı.

 

Çalışmalarına başlayan Perinçek, ilk gün bir kafede garson olarak çalıştı. Kafeye gelen müşterilerin siparişlerini alıp, istedikleri menüyü getiren Perinçek, bir ay sürecek projesi kapsamında farklı işletmelerde gönüllü çalışmaya devam edecek.

KAMPANYAYA DESTEK BASIN MESUPLARINDAN GELDİ

Düzenlenen projede ilk destek kentteki  yerel ve ulusal basında görevli muhabir ve temsilcilerden geldi. Projenin tanıtımı için gazetecilere açıklama yapan Perinçek, yaptığı açıklamada, , çalışacağı iş yerlerinin sorumlularının, günlük hasılatının yüzde 10´unu yardıma muhtaç öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla Ziraat Bankasında açılan hesaba yatıracağını söyledi. Açıklamanın ardından gazetecilere bir tepsi çay servisinde bulunan Perinçek´e ilk destek böylelikle basın mensuplarından gelmiş oldu.