Eğitim İş´ten Rotasyon Tepkisi

Eğitim İş´ten Rotasyon Tepkisi

Eğitim İş yeni eğitim ve öğretim yılı yapılacak rotasyonlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim İş yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada eğitimde rotasyon uygulamasının ?Tasfiye ve Sürgün? politikasına dönüştüğü kaydedildi. Açıklamada şu sözlere yer verildi; ? Milli Eğitim Bakanlığı ısrarlı rotasyon uygulaması ile eğitim hizmetine büyük bir darbe indirmektedir. Sendikaların çağrılarına kulak tıkayan, Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim hizmetinde yaratacağı olumsuz sonuçları görmezden gelmektedir. Ülke genelinde yaklaşık olarak 13 bin öğretmenin etkileneceği rotasyon uygulaması Çanakkale genelinde yaklaşık olarak 170 öğretmeni kapsamaktadır. Bu ?Tasfiye ve Sürgün? uygulamasına maruz bırakılan öğretmenlerin tercihi ve sunulan okul sayıları yetersizdir. Ayrıca bu yetersizlikten dolayı da sonuçta deneyimli öğretmenler emekliliğe zorlanmaktır. Eğitim Emekçileri açısından bu rotasyon uygulamaları bir yıkımdır. Bu yıkımın sorumluları yandaş sendika ve Milli Eğitim Bakanlığıdır. Çanakkale Merkez de özellikle Mustafa Kemal İlkokulu, Gazi Ortaokulu, Çanakkale Anadolu Lisesi ve Merkez Anadolu Meslek Lisesinin tercihlere kapalı olması, Çanakkale İl Milli Eğitiminin yanlış uygulamaları sonucunda ortaya çıkan, kördüğüm olmuş bir sorundur.

Geçen eğitim-öğretim yılında Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bünyesinde depo olarak tutulan öğretmenlerin bu 4 okula hukuksuzca dağıtılması okullardaki norm kadroların değişeceği ve haksızlıklara yol açacağı konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünü uyarmıştık. Ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sendikaların bu uyarılarını dikkate almamıştır. 20 Temmuz pazartesi günü uygulamaya konulan rotasyon tercihleri 24 Temmuz Cuma Günü yani bu gün sona erecekti. Ancak bakanlık, sendikaların baskısı sonucu tercih süresini 27 Temmuz 2015 e kadar uzatmıştır. Kargaşa, kaos ve hukuksuz uygulamalar ayyuka çıkmışken, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, insan kaynaklarından sorumlu Şube Müdürü Ramazan Aydoğdu ortada yoktur. Eğitimden sorumlu Vali Yardımcısına ulaşılamamaktadır. Muhatap kabul edilecek bir yetkiliye, sorunların çözümü için ulaşılamamıştır.

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünde işleri sadece şef ve memur çalışanlar yürütmektedir. Sorumlu yetkililer ortada yokken, rotasyonla ilgili bu kadar karmaşa varken, 170 kadar öğretmene açılan tercihler yetersizken, Mustafa Kemal İlkokulu, Gazi Ortaokulu, Çanakkale Anadolu Lisesi ve Merkez Anadolu Meslek Lisesinin rotasyon tercihlerine açılmalıdır. Bu okullara dağıtılan depo öğretmenlerinin okul norm kadrolarından sayılması geriye dönük telafisi mümkün olmayan birçok sonuçlar doğuracaktır. Ayrıca rotasyona tabi 170 öğretmene okul tercih sayısı arttırılmalıdır.

Deneyimli öğretmenleri emekliliğe zorlayan ?Tasfiye ve Sürgün? politikasına dönüşen rotasyona karşı Eğitim İş, Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen olarak tüm eğitim çalışanlarını ortak mücadeleye çağırıyoruz.

Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber, Ya Hiçbirimiz?