Eğitim İş´den ÇOMÜ´ye Tepki

Eğitim İş´den ÇOMÜ´ye Tepki

Eğitim İş Şube Yönetimi ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesinde Eğitim İş üyesi Prof. Dr. Sevinç Özer´e verilen uyarı cezası nedeniyle tepki gösterdi.

Eğitim İş Şube Yönetimi tarafından yapılan açıklamada ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesinde evlere şenlik bir fakülte disiplin kurulu gerçekleştirildiği ileri sürüldü. Yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi; ? Kendi disiplin mevzuatını bile bilmeyen bir fakülte yönetimi, kendince kurguladığı bir disiplin kurulunu meşruymuş gibi sonuçlandırarak, Eğitim İş üyesi Prof. Dr. Sevinç Özer´e verilen uyarı cezasını hukuksuz bir yöntem ile uygulayıp onaylamıştır. Eğer, ÇOMÜ de geçmişten beri bu ve buna benzer disiplin kurulları yapılıp cezalar onaylandıysa bu bir skandaldır. 02.07.2015 tarihinde Prof. Dr. Sevinç Özer ile ilgili Fen Edebiyat Fakültesinde yapılan disiplin kurulu sadece iki kişiden raportör Prof. Dr. İsmet Uysal ve Üye Prof. Dr. Yusuf Dilgin´den oluşmuştur. Disiplin kurulu başkanı, fakülte dekanı ve ÇOMÜ Hukuk Müşavirliği temsilcisi ile 2 üye disiplin kuruluna katılmamıştır. İki kişilik disiplin kurulunun, disiplin mevzuatına uygun olmadığını belirtmemize rağmen, bu itirazımız kabul edilmemiş, ayrıca disiplin kurulu üyesi Prof. Dr. Yusuf Dilgin kendisini disiplin kurulu başkanı olarak atamıştır.

01.07.2015 tarihinde saat 12:50 de sendikamız Eğitim İş´e tebliğ-tebellüğ belgesi ile ilgili disiplin kuruluna temsilci çağrısı yapılmış, sendikamız temsilcisi şube başkanımız Ahmet Mantaş´ın soruşturma dosyasını inceleme isteği kabul edilmemiş, yaptığımız itiraz ise Prof. Dr. Yusuf Dilgin tarafından reddedilmiştir. Ayrıca raportör Prof. Dr. İsmet Uysal´ın soruşturma dosyasını incelemediği yazdığı raporda ortaya çıkmıştır. Çünkü Prof. Dr. Sevinç Özer´in son savunmasında reddi muhakkik (reddi soruşturmacı) talebi ile ilgili hiçbir görüşe yer vermeyerek usul hatası yapmıştır. Ayrıca fakülte yönetimi de Sevinç Özer´in reddi muhakkik talebini görmezden gelerek usul hatasını sürdürmüştür.

02.07.2015 tarihinde sonuçlanan disiplin kuruluna sendika temsilcimizin şerh düşmesi ve bazı talepleri ile fakülte disiplin kurunun eksik toplandığına yönelik yaptığı itiraz dikkate alınmamış, aynı tarihte (3633 sayı ve 02.07.2015 tarihli) itiraz yazımıza yasal süresi geçtiği halde fakülte yönetimi halen cevap verememiştir.  ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı soruşturma sonucunu 2711 sayı ve 02.07.2015 tarihinde hemen hazırlayıp, 07.07.2015 tarihinde de yangından mal kaçırır gibi Prof. Dr. Sevinç Özer´e tebliğ etmiştir. Fakat, fakülte dekanlığı ilgili soruşturma sonucu yazısında da hukuku çiğnemiş bir üst disiplin kurulu olan Üniversite Disiplin Kuruluna (7) yedi gün içerisinde itiraz edebilirsiniz ibaresini yazmayarak tebligatta bulunmuşlardır. Eğitim İş olarak başta ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Baysal, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Dilek Kantar ve Fakülte Sekreteri Serap Yahşi hakkında bu hukuksuz kurulan ve mevzuata uygun olmayan girişimlerinden dolayı yasal işlem başlatacağımızı, ayrıca hukuksal yollarla üyemiz Prof. Dr. Sevinç Özer´in haklarını arayacağımızı belirtiriz. Bu güne kadar Prof. Dr. Sevinç Özer´in üzerinde sistematik olarak uygulanan mobinge yönelik sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunağımızı, ayrıca daha önce yapılan fakülte disiplin kurullarında geçmişe yönelik yanlış ve mevzuata uygun olmayan kurulların incelenmesini talep edeceğimizi belirtiyoruz. ÇOMÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Yücel Acer´in liyakat ve adalet vizyonu yara almıştır. Ayrıca bu yara kan kaybedecektir. Hukuksuz oluşumlarda mevzuata uygun olmayan sözde kurullarla verilen cezalar yargıdan dönecektir. Ama disiplin kurulları mevzuatlarını bilmeyenler yönetimlerde kaldıkça bu yara daha da acıyarak derinleşecektir. Eğitim İş Çanakkale Şubesi olarak iki kişilik sözde fakülte disiplin kurulunun onayladığı uyarı cezasının ve fakülte dekanlığının yaptığı yanlış yazışmaların yönetememe sorunundan kaynaklandığını belirtir ve hukuksuz uygulamaların peşini bırakmayacağımızı kamuoyu ile paylaşırız?