Düzenleme Projesi Start Aldı

Düzenleme Projesi Start Aldı

Gelibolu Belediyesi´nin ?döner kavşak´ ismiyle bilinen ilçe girişindeki Gazi Süleyman Paşa Meydanı için hazırladığı çevre düzenleme projesinde çalışmalar başladı.

 Araç trafiğini düzenleyecek bu proje alana da yeni bir görünüm kazandıracak.

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, çevre düzenleme çalışmaları kapsamında hazırlattığı bir hazırlık projesini daha uygulamaya dönüştürüyor.

Bu kapsamda 26 Kasım Caddesi´ni ilçe merkezine bağlayan Gazi Süleyman Paşa Meydanı Düzenleme Projesi´nde çalışmalar start alarak, öncelikle araç geçişleri için engel teşkil eden dönme mesafesi artırılarak mevcut kavşak küçültülmeye başlandı.

Belediye Başkanı Mustafa Özacar´ın bizzat yerinde incelediği çalışmada, daha sonra kavşak çevresindeki yürüyüş yolları ve kavşak içerisindeki yolların zemin iyileştirilmesi yapılarak üzerine çelik hasırlı beton dökülecek.

Belediye Başkanı Özacar, bu proje ile trafiğe akışkanlık sağlamak ve halkın nefes aldığı yeni bir alan oluşturmak hedefinde olduklarını belirterek, ?Projeye uygun olarak granit ve bazalt küp taşlar ile motifli yollar oluşturulacak. Aydınlatma armatürleri, oturma bankları konularak halk için dinlence alanı da olacak bu meydanın çevresine granit bordür döşenecek? dedi.

 

Proje kapsamında yürüyüş yolları ve orta alan dışında kalan kısımların ise yapılacak peyzaj düzenlemesi ile yeşil alan olarak dizayn edileceği belirtildi.