Düelloda Komşu Galip 2-3

Düelloda Komşu Galip 2-3

Tur Umudu Rövanşa Kaldı

CEV Challenge 8´li grubun ilk maçını Yunan ekibi Olympiacos kazandı

 

2016 CEV CHallenge şampiyonunu eleyerek 8´li gruba kalan Yunan Şampiyonu Olympiacos, Bulgaristan şampiyonu Levski Sofia´yı eleyen Çanakkale Belediyespor´a konuk oldu. Konuk ekip karşısında tutuk oyun sergileyen ve Jana ile ayakta kalmaya çalışan Boğazın Sultanları ilk iki seti rakibine kaybettikten sonra ağırlığını koyduğu 3.seti farklı kazanara tutunduğu maça 4.seti de kazanmasını bilerek ortak oldu. Konuk takım uzatma setinde ayakta kalan taraf oldu ve maçı 3-2 kazanarak evine avantaj ile döndü.

1.SET İlk servisi Çanakkale Belediyespor kullanırken ilk sayıyı konuk takım aldı. Jana ile eşitlik geldikten sonra Olympiacos 4 sayılık seri yakalayınca Üzeyir Özdurak mola aldı. Mola dönüşü Jana´nın hücum sayıları ile rakibini yakalayan Çanakkale Belediyespor 5-1 geriden gelerek oyunda dengeyi kurdu ve Beyza´nın blok sayıları ile ilk teknik molaya 8-7 önde girmeyi başardı. Mola sonrası karşılıklı sayılar ve çekişme izlenirken daha az hata yapan konuk ekip savunmada da başarılı olunca Olymoiacos ikinci teknik molaya 16-14 önde girdi. Mola dönüşü 3 sayı bulan Çanakkale Belediyespor´da Sinem´in etkili savunması Beyza´nın da file önünde başarısı dikkat çekti. Konuk ekip seriyi Mola ile durdurmak istedi. Macar hakemin iki kritik kararı konuk ekip lehine verdiği setin ilerleyen bölümünde etkili hücum ve  savunma yapan Olympiacos bir anda oyundan düşen Çanakkale Belediyespor karşısında seri sayı üretti ve üstünlüğünü set sonuna yansıttı 20-25.

2.SET İlk sayıyı Çanakkale Belediyespor karşısında üst üste 5 sayı bulan konuk ekip skoru 1-5 yaptı. Jana ile oyunun bu bölümünr tutunmaya çalışan Çanakkale Belediyespor ilk teknik molaya 3-8 geride girdi. İki Ceren ile birlikte Gözde ve Şule´yi oyuna alan Çanakkale Belediyespor Mia´nın da devreye girmesi ile rakibini 8 sayı geriden önce yakaladı, öne geçti ve ikinci teknik molaya 16-15 önde girmeyi başardı. Mola dönüşü müthiş çekişme içerisinde geçen setin ilerleyen bölümlerinde rakibini kontrolünde tutan Çanakkale Belediyespor Macar Baş Hakemin inanılmaz hatalı kararı ile kırılma anında geriye düştü. Uzayan ringte 24-24´ü yakalayan ev sahibi final sayılarını rakibine verince seti 24-26 kaybetti ve 2-0 geriye düştü.

3.SET: Çanakkale Belediyespor etkili başladığı sette rakibini sürklase etti ve ilk teknik molaya 8-1 önde girdi. Mola dönüşü üstünlüğünü sürdüren Çanakkale Belediyespor´a direnmeye çalışan Olympiacos´un yetişme çabasına rağmen ikinci teknik molaya da 16-7 önde girdi. Mola dönüşü fark daha da açıldı ve ev sahibi takım rotasyona dönerek yedek oyuncular ile devam eden seti 25-15 kazanan Çanakkale Bediyespor 2-1 ile maça tutundu.

4.SET: Sete her iki takım da iyi başladı ve ilk bölüm karşılıklı sayılar ile geçti. Bir ara geriye düşen Çanakkale Belediyespor geriden gelerek ilk teknik molaya 8-6 önde girmeyi başardı. Mola dönüşü etkili oyununu sürdüren ev sahibi ekip ikinci teknik molaya da 16-9 önde girdi. Skoru 17-10 yapan Çanakkale Belediyespor rakibine üst üste 5 sayı vererek zora soktuğu seti son bölümdeki kontrollü ve etkili oyunu ile 25-19 kazanmasını bildi ve eşitliği sağladı 2-2.

5.SET: Büyük çekişme içerisinde geçen uzatma setinin ilk bölümlerini kontrolünde tutan ve önde götüren Çanakkale Belediyespor karşısında hata yapmadan oynayan konuk ekip molaya 8-6 önde girerek avantaj yakaladı. Mola dönüşü geri dönmeye gayret eden Çanakkale Belediyespor tüm çabalarına rağmen başarılı olamadı ve uzatma setini 15-9 maçı da 3-2 kazanan Yunan ekibi oldu.