Düello Çanakkale´nin 2-3

Düello Çanakkale´nin 2-3

Boğazın Sultanları Fener´den sonra ligin ısıran takımı Bursa Belediye´yi de deplasmanda tuş etti ve ligdeki 6.galibiyetini aldı

İlk yarının en zorlu maçlarından ilkini Fenerbahçe karşısında kazandıktan hemen sonra bir zorlu deplasmana daha çıkan Çanakkale Belediyespor, en ciddi rakibi Bursa´yı da deplasmanda 3-2 devirmeyi başardı ve müthiş bir başariya daha imzasını attı.

 

Vestel Venüs Sultanlar liginde üst üste galibiyetler alan ve son olarak geçtiğimiz hafta sonu güçlü rakibi Fenerbahçe´yi mağlup eden deplasman yorgunu Çanakkale Belediyespor, ligin 7.hafta maçında deplasmanda kendisi gibi başarılı sonuçlar alarak zirvede kendine yer bulan Bursa Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya geldi. Çanakkale´den gelen 1 otobüd yetişkin taraftar takımlarına yoğun destek verdi.

İlk seti rakibine karşı farklı kaybeden Çanakkale Belediyespor ikinci ve üçüncü setleri kazanarak 2-1 öne geçti. Dördüncü seti ev sahibi Bursa kazanınca maç uzatma setine gitti.

 

 

1.Set

Sete iyi başlayan Çanakkale Belediyesi´nin üst üste 3 sayı buldu ve 3-0 öne geçti. Farkın açılmasına izin vermeyen ev sahibi Bursa Büyükşehir Belediye önce eşitliği yakaladı sonra savunmada çözülen Çanakkale Belediye karşısında bulduğu sayılar ile ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Mola dönüşü 2 sayı dağa bulan Bursa karşısında Üzeyir Özdurak ilk molasını aldı. Boğazın Sultanları üst üste sayı üretti ve skor 13-11 iken ev sahibi takım ilk molasını aldı. Bursa Büyükşehir Belediye ikinci teknik molaya da 16-13 önde girdi. Sete dönemeyen ve oyundan düşen Çanakkale Belediyespor ilk seti 25-15 farklı  kaybetti.

 

2.Set

Sete iyi başlayan ve oyunu forse eden ev sahibi karşısında toparlanan Çanakkale Belediyespor önce rakibini yakaladı ve Jana Kulan´ın etkili servis sayıları ile ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Bir türlü file önünde ve savunmada istediği oyunu tutturamayan Çanakkale Belediyespor buna rağmen ikinci teknik molaya da 16-13 önde girdi. Mola dönüşü oyuna ağırlığını koyan Boğazın Sultanları farkı açtı. Hakemlerin iki hatalı kararına rağmen Çanakkale Belediye seti 25-17 kazanarak skoru eşitledi 1-1.

 

3.Set

Oldukça çekişmeli başlayan sette karşılıklı sayıların ardından hakemlerin auta çıkan topu Bursa´ya verince ilk teknik molaya ev sahibi takım 8-7 önde girdi. Çekişmenin devam ettiği bölümde Boğazın Sultanları ikinci teknik molaya 16-15 önde girdi. Mola sonrası müthiş bir performans gösteren Boğazın Sultanları seti 25-19 alarak 2-1 öne geçti.

 

4.Set

Sete iyi başlayan Bursa Belediyespor ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Mola sonrası üstünlüğünü sürdüren ev sahibi ikinci teknik molaya da 16-10 önde girdi ve sonrasında 25-17 seti kazanarak skoru 2-2´ye getirince maç 5.sete uzadı.

 

5.Set

 

Uzatma setinde ağırlığını koyan Çanakkale Belediyespor müthiş heyecan yaşanan uzatma setini 16-14 maçı da 3-2 kazandı ve 2 puanın sahibi oldu.