Dörtyol´da Feci Kaza

Dörtyol´da Feci Kaza

Hiçbir güvenlik önlemi olmayan Işıklar Köyü kavşağında ?kaza geliyorum? dedi. Tali yoldan ana yola çıkmak isteyen panelvan ile otomobil kafa kafaya çarpıştı aynı aileden biri ağır 4 kişi yaralandı

Çanakkale-Çan yolu üzerinde bulunan Işıklar Köyü merkezindeki kontrolsüz kavşakta 3 aracın karıştığı bir trafik kazası meydana geldi. Tali yoldan ana yola dönmek isteyen ticari panelvan araç, ana yolda seyir halindeki özel otomobil ile çarpıştıktan sonra park halindeki bir araca çarptı. Üzücü kazada otomobilde bulunan aynı aileden ikisi kadın ve biri ağır 4 kişi yaralandı. Panelvan sürücüsü kazayı hafif sıyrıklar ile atlattı.

 

Kaza önceki akşam saat 18.30 sıralarında meydana geldi. 17 AT 114 plakalı ticari panelvan Işıklar Köyü merkezindeki kavşakta tali yoldan ana yola çıkmak istedi. Edinilen bilgiye göre bir şekilde ana yola çıktığı ileri sürülen ticari araç ana yolda seyir halinde olduğu belirtilen 35 ASN 20 plakalı özel otomobili fark etmedi. İçerisinde aynı aileden 4 kişinin bulunduğu otomobil aniden yoluna çıkan ticari araçtan kaçmak istese de bunu başaramadı ve panelvan ile kafa kafaya çarpıştı. Özel otomobil ile çarpışan ticari araç daha sonra yol kenarında park halinde bulunan bir başka özel otomobile arkadan çarptıktan sonra durabildi.

Hurda yığınına dönen özel otomobilde bulunan 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralanırken, sağ ön koltukta bulunan bir yaşlı kadın kabinde sıkıştı. Kazaya ilk müdahaleyi çevreden yetişen köylüler yaptı. LPG´li olduğu belirlenen otomobilin alev almaması için akü başları çıkartıldı. Vatandaşlar gerekli yerlere kazayı bildirdikten sonra araç içerisinde sıkışan yaralıları uzun uğraşlar sonucu otomobilden çıkardı. Çarpışmanın etkisi ile sıkıştığı yerde kanlar içerisinde kalan yaşlı kadının daha çok baş ve yüz kısmından ağır darbe aldığı ayrıca bacakları ve ayaklarından da ciddi şekilde yaralandığı görüldü. Büyük şok yaşayan yaralılar ambulans gelene kadar çevreden müdahale eden vatandaşlar tarafından yol üzerinde su verilerek ve yaralarına tampon yapılarak bekletildi.

Kazanın ardından olay yerine gelen iki ambulans tarafından yaralılar hastanelere kaldırılırken, itfaiye araçlara müdahale etti. Jandarma trafik ekipleri de yaralıların hastaneye gönderilmesinin ardından araçları yol kenarına alarak kapanan trafiği açtılar. Çanakkale Devlet Hastanesi ve ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan yaralıların tedavisine başlanırken, otomobilin sağ ön kabinine sıkışan ve ağır yaralanan yaşlı kadının durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.