Dondurucu Soğukta Can Pazarı

Dondurucu Soğukta Can Pazarı

Yağışlar nedeni ile taşan Kocabaş çayındaki bir sahada mahsur kalan 4 vatandaşı AFAD ekipleri sabaha karşı kurtardı

Biga´nın Akkayrak köyünde Kocabaş Çayının taşması sonucu 4 vatandaş ve 150 baş hayvan dere ortasına kaçak olarak kurulan Saya´da mahsur kaldı. İhbarı alan AFAD ekipleri tipiye dönen kar yağışı ve dondurucu soğuğa rağmen gece 4 vatandaşın mahsur kaldığı yere ulaştı. Kocabaş çayında suya girerek müdahalede bulunan ekiplerin fedakarca çalışması sonucu mahsur kalan 4 vatandaş ile birlikte boğulma tehlikesi bulunan küçükbaş hayvan da kurtarıldı.

Olayı vatandaş ihbar etti

Biga İlçesi Akkayrak köyünde yaşanan olayı Adatarlalar mevkiinde hayvan çiftliği bulunan H.Y. isimli vatandaş AFAD İl Müdürlüğünü arayarak bildirdi. Söz konusu çiftliğin yanından geçmekte olan kocabaş çayının taşması sonucu 4 kişinin mahsur kaldığı ihbarında bulunduğunu ihbar eden vatandaş yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen Arama Kurtarma Ekibi elverişsiz hava koşullarına ragmen olay yerine saat 05.20´de ulaşmayı başardı. Olaya müdahale eden ekipler önce mahsur kalan vatandaşların hayati tehlikelerinin bulunmadığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu tespit etti. 

Yoğun kar yağışının devam etmesi, tipi ve görüş mesafesinin kısa olması ve kocabaş çayının su seviyesi ile akıntı hızının yüksek olması kurtarma çalışmalarına engel oldu. Olumsuz koşullar nedeni ile sabah saatlerinde başlayan çalışmalara Arama Kurtarma Ekiplerine destek veren İl Özel İdaresi yol açma ekipleri de yoğun ve özverili çalışmalar yaptı. Yerinde yapilan müdahaleler neticesinde saat 08.00´da mahsur kalan vatandaşlara ulaşılarak tahliyeleri başarıyla gerçekleştirildi.

Tahliye edilen ve sağlık durumları iyi olan vatandaşların Biga İlçe Jandarma Komutanlığı Ekiplerine teslim edildiği ve olay ile ilgili tahkikat başladığı öğrenildi.