Doğru Yoldayız

Doğru Yoldayız

Süper Amatör Küme´den 1.Amatör Kümeye düşen köklü kulüplerden Hastanebayırıspor Başkanı Nurettin Bakır ?Çanakkale´nin en başarılı spor kulübüyüz? dedi ve ekledi

Çanakkale´nin en köklü kulüplerinden Hastanebayırıspor Başkanı Nurettin Bakır, 2015-2016 sezonunda Süper Amatör Ligden 1.Amatör Lige düşen takım ile ilgili yerel futbol kamuoyundan eleştiriler aldığını ancak bu durumun kendileri açısından bir başarısızlık olarak değerlendirilmediğini belirtti. Deneyimli Başkan Nurettin Bakır Çanakkale´nin en başarılı takımı olduğunun altını çizerek ?Doğru yoldayız? dedi.

Objektif Spor´a değerlendirmelerde bulunan Hastanebayırıspor Kulüp Başkanı Nurettin Bakır, kulüp yönetimi olarak önceliklerinin süper amatör lig olmadığını, temel hedeflerinin alt yapı konusunda yıllardır süre gelen başarılarının devam etmesi yönünde çalışmaların etkinleştirilmesi ve tesisleşme sürecinin tamamlanması olduğunun altını çizdi. Hastanebayırıspor kulübü olarak gerçek vizyonlarının alt yapıdan iyi futbolcular yetiştirmek olduğuna dikkat çeken Bakır ?Kulübümüz yıllardır alt yapıya önem vererek Çanakkale´de yüzlerce yıldız futbolcu yetiştirmiş ve onlarca önemli kulübe futbolcu kazandırmıştır. Bu kolay bir iş değildir ve biz Hastanebayırıspor Kulübü olarak bunu başarabilen tek yerel amatör kulüp olma niteliği ve ayrıcalığını korumuştur. Temel hedefimiz de üstlendiğimiz bu misyon ve vizyona uygun faaliyet ve çalışmalar yapmaktır?

?Çanakkale´nin en başarılı kulübüyüz?

Hastanebayırıspor Kulüp Başkanı Nurettin Bakır, kulübün bünyesinde 8 ayrı yaş grubunda alt yapı takımı olduğunu söyledi. Özellikle son 20 yıldır alt yapı konusunda yapılan çalışmalar ve elde edilen başarıların ortada olduğunu belirten Nurettin Bakır şunları söyledi: ?Kulübümüz bünyesinde 8 alt yapı takımımız ile tüm yaş gruplarındaki liglerde yıllardır başarı ile mücadele ediyoruz. Liglerde elde ettiğimiz başarılar ortadadır. Hastanebayırıspor kulübünü sadece süper amatör ligdeki başarı ile ölçmek doğru değildir. Bizim misyonumuz tüm yaş gruplarında yıllardır süre gelen yıldız futbolcu yetiştirme başarısını sürdürmektir. Bu konuda da yönetim olarak aldığımız kararlar ile doğru yolda olduğumuzu düşünüyoruz?.

?Süper Amatör Lig gösterge değil?

Nurettin Bakır bu sezon süper amatör ligden düştüklerini ve bunu da sezon başında ön gördüklerini söyledi. Çok genç bir kadro ile mücadele ettikleri süper amatör ligde kalabilmenin ya da üst sıralarda mücadele etmenin zor olmadığını dikkatleri çeken Nurettin Bakır sözlerine şöyle devam etti ?Biz sezon başında ligden düşeceğimizi ön gördük. Çünkü transfer yapmadık ve yapmadığımız gibi önemli oyuncularımız da gerek Çanakkale´de gerekse değişik illerdeki amatör, Bal ya da profesyonel takımlara gitmiştir. Biz yıldız genç futbolcuları yetiştirdiğimiz gibi onlara iyi birer futbolcu olarak sağlam ve doğru bir gelecek de sağlamalıyız ki bunu yapıyoruz. Hastanebayırıspor´un süper amatör ligde başarılı olmadığını düşünenler doğru düşünmüyorlar kanaatindeyim. Zira bugün süper amatör ligde küme düşmemeye oynamak bile yılda en az 70-80 bin liralık bir bütçe gerektiriyor. Bu kadar para harcayacaksınız ve sadece ligde kalacaksınız. Bugün süper amatör ligden BAL ligine yükselmeyi hedeflerseniz bu bütçenin kat kat üstünde para harcamanız gerekiyor ki, BAL liginde mücadele eden bir kulüp çoğu 3.lig takımından da fazla para harcamak zorunda. Bu gerçekler önümüzde dururken biz süper amatör lig takımına yatırım yapmamızın doğru bir politika olmadığı düşüncesindeyiz?

?Onlarca kulüpte yıldız oyuncularımız var?

Hastanebayırıspor Kulübü Başkanı Nurettin Bakır, yıllardır yüzlerce minik, genç ve çeşitli yaş gruplarında yüzlerce futbolcuyu, Çanakkale, Bölge ve Türk futboluna kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirterek ?Bizim misyonumuz ve misyonumuz da budur? dedi. Bakır, Çanakkale´nin alt yapı konusunda Türkiye´de marka değeri çok yüksek Dardanelspor kulübüne sahip olduğunu biliyoruz ve bunu çok önemsiyoruz. Biz de amatör bir kulüp olarak Çanakkale Dardanel ile aynı paralelde alt yapıya yatırım yapmayı kendimize ilke edindik ve bunu da sürdürmeye kararlıyız. Yıllardır faaliyet gösterirken bir yandan da tesisleşen tek kulübüz. Ciddi para ve emek harcadık ve tesisleri bitirme aşamasına getirdik. Bu bizim için önemliydi. Bunu yaparken de borçlu bir kulüp iken kasasında parası olan bir kulüp haline geldik. Bu süreçte eğer süper amatör liginde başarılı olmayı hedefimize alsak söz konusu varlıklara da sahip olamazdık. Bugün bir süper amatör lig takımı orta sıralarda kalabilmek için en az 100 bin lira harcıyor. Yeni Çanspor, Bigaspor ve Arslancaspor gibi takımlar en güzel örneği. Arslancaspor bu 3 takım arasında en az bütçe ile başarılı olmuştur ancak Yeni Çanspor ve Bigaspor kulüpleri çok önemli ölçekte bütçeler harcamışlardır. Geçtiğimiz yıl ve bu yıl Çanakkalespor FK da aynı handikapları yaşarken en ciddi sorun olarak alt yapılarından futbolcu üretememişler, para harcayarak transferler ile bu başarıyı yakalayabilmişlerdir. Ancak bunlar tamamen geçici başarılardır. Her yıl bu yüksek bütçeleri harcamak ve kaynak yaratmak ya da bulmak zorunluğundadırlar ki bu hiç kolay bir iş değildir?

?Biz doğru yoldayız?

Hastanebayıspor Kulübü olarak doğru politikalar ürettiklerini ve doğru yolda olduklarını belirten Bakır ?Hedefimiz her zaman olduğu gibi alt yapıya yatırım yapmak, çeşitli yaş gruplarında yıldız futbolcular yetiştirmek ve onlara doğru bir geleceğin yolunu açmaktır. Bu ilkelerimizden de vazgeçmeyeceğiz. Yoksa biraz yatırım yaparak süper amatör ligde tutunacak bir takım biz de yaratabilirdik ancak bu doğru politikalarımız ile çelişir. O nedenle süper amatör liginde kalmak için gereken bütçeyi alt yapıya aktarmak ve tesisleşme ile ilgili yatırımlar yapmayı her zaman olduğu gibi doğru buluyoruz? dedi.