Doğayı Gelecek Nesillere Geliştirerek Devretmeliyiz

Doğayı Gelecek Nesillere Geliştirerek Devretmeliyiz

Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi ve Çanakkale Belediyesi´nin destekleri ?Atikhisar Atıkhisar Olmasın? sloganı ile düzenlenen ?6. Atikhisar Kır Şenliği? Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen programla başladı.

Cumhuriyet Meydanındaki programda konuşma yapan Atikhisar Kır Şenliği çalışma gurubu kolaylaştırıcısı Aksel Atay; ?Bugün buradaki birlikteğimizin amacı; Çanakkale´mizin yegane içme suyu kaynağı olan Atikhisar Baraj havzasına yönelik tehditlerin ivedilikle ortadan kaldırılması ve kalıcı biçimde koruma altına alınması noktasında farkındalık yaratmaktır. 

Kutladığımız ve saygıyla andığımız Çanakkale savaşlarının 101.yılını yaşarken, bulunduğumuz bu tarih abidesi ve doğa harikası çevremize ancak Sizlerin, Bizlerin ve Hepimizin duyarlılığı ile sahip çıkması halinde suyumuzu, ormanlarımızı, havamızı koruyabilir yaşatabilir ve gelecek nesillere daha da geliştirerek devredebiliriz.

Doğal yaşam alanlarımıza olması gereken özen ve hassasiyet gösterilmediğinden, dört bir tarafımız oldukça hızlı kirletilmekte veya yok edilmekte dolayısıyla geleceğimiz çocuklarımızın ellerinden kayıp gitme riskiyle karşı karşıya kalmaktadır.

Çevre dostlarımız Sizler ile bu olumsuzluklar karşısındaki mücadelemize Hukuki kanallar ile devam edip, sorunlarımızı kenetlenerek hep beraber çözmeyi sürdürmeliyiz. Bu yıl gerçekleştireceğimiz ve gelenekselleşen 6. Şenliğimizin sloganını yine ?ATİKHİSAR ATIK HİSAR OLMASIN? olarak seçtik. Hedefimiz Çanakkale´mizin tek içme su kaynağına dikkati çekmek ve içme suyumuza etki eden olumsuzlukları, 2 gün boyunca yapılacak etkinliklerle daha büyük kitlelere duyurmak, anlatmak ve çözüm noktasında ortak hareket etmeyi sağlamak olacaktır.  Birtakım geçici kaygılarla ve kısa vadeli öngörüsüzlüklerle;  toplumun her kesiminden gelen haklı tepkiler duymazdan gelinerek, birçok canlının yaşam hakkı gözardı edilerek, maalesef doğanın katledilmesine devam edilmektedir.  Çevremizi ve çocuklarımızın geleceğini tehdit eden tehlikeli teknolojileri, Sivil Toplum Kurumlarına danışmadan, araştırmadan, yasaların dur demesine rağmen uygulayan, dayatmacı politikalara buradan sesleniyor ve HAYIR diyoruz. Etkinlikler kapsamında Atikhisar Baraj havzasında bulunan köylerimizi ziyaret ederek tespitlerimizi yaptık ve sorunları dinledik. İçme suyumuzu kirleten, yakın çevremize zarar veren bu olumsuzlukların giderilmesine ilişkin detaylı çalışmamızın sonuç raporunu önümüzdeki günlerde ilgili kurumlara sunarak kalıcı çözüm sağlanması yönünde takipçisi olacağız.  Yaşadığımız doğayı korumak adına bizlere her türlü desteği veren Belediye Başkanımıza, Vekillerimize, Kent Konseyi başkanımıza ve Gönüldaşlarına, Çevre Platformuna, Kamu kurumlarına, Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Gönüllü tüm katılımcılara emeklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Tüm halkımızı 15 Mayıs pazar günü; etkinliğin yapılacağı Kayadere Köyü Piknik alanına, siyasetin olmadığı sadece çevre duyarlılığı bilincinin olduğu şenliğimize davet ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum? dedi. Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen etkinlikte Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çocuk gösterisi, Halk oyunu eğitmeni Rıdvan Yüce ekibinin halk oyunları gösterisi ve Ayşe Çetin´in ekibi zumba çocuk oyunu gösterilerinin ardından kortej yürüyüşü başladı. Trampet takımı eşliğinde İnönü Caddesi, çarşı, iskele meydanı ve kordon boyunda devam eden yürüyüşte sahne alan halk oyunu eğitmeni Ayşe Çetin´in halk oyunu grupları ve Fevzipaşa roman grubu performansı büyük alkış aldı.