Doğanlar´dan 10 Bin Kişilik Mevlit

Doğanlar´dan 10 Bin Kişilik Mevlit

Doğanlar´ın babaları Hacı Ali Doğan, vefatının 16.yılında düzenlenen Mevlit ile anıldı

Doğtaş Şirketler Grubunun kurucusu ve Doğtaş ailesinin babaları merhum Hacı Ali Doğan adına her yıl yapılan mevlid-i  şerif  bu yıl da Biga Kapalı Pazar Yeri´nde  gerçekleştirildi. Halkın büyük ilgi gösterdiği mevlitte İstanbul ve Biga´nın sesi ve yorumları güçlü mevlithanlarının Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahileri derin maneviyat ile dinlendi.

Doğtaş ailesinin babası merhum hacı Ali Doğan Doğtaş ailesi tarafından 16.sı düzenlenen mevlit ile anıldı. Biga kapalı Pazar alanında düzenlenen mevlide 10 bine yakın vatandaş katıldı. Mevlide katılmak isteyen vatandaşlar için orman İşletme, Çiçeklidede, Ada Mahallesi, Çarşı Camii, Köprü Başı ve talep edilen belde ve köylerden katılanların için ulaşımda sağlandı. Geleneksel mevlide çevre ilçelerden, Çanakkale´den ve il dışından da yoğun ilgi gösterildi.

Mevlide Başta Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan olmak üzere Doğtaş Holding yönetim kurulu üyeleri, Doğan ailesi ve akrabaları, Biga Kaymakamı  Gökhan Görgülüarslan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Ayhan Gider, Cumhuriyet  Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Adayı Bülent Öz ve Adil Can, MHP Çanakkale Milletvekili Adayı Mustafa Doğan, Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon,  CHP eski milletvekili Ahmet küçük, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Biga İlçe Emniyet Müdürü Murat Sarı, AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin ve Yönetim Kurulu, MHP Biga ilçe Başkanı Ahmet Tekin ve Yönetim Kurulu üyeleri, Bigaspor Başkanı Mustafa Durak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Biga sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Ataköy Camii Hatibi Adem Karabay, Süleymaniye Camii HAtibi Başimam Ekrem Nalbant, Biga Çarşı Camii emekli Din Görevlisi Hüseyin Şener, Biga Süleymaniye Camii HAtibi Fehmi Altındiş, Biga Camii İmam Müezzini Rahmi Uysal, Çarşı Camii emekli Din Görevlisi Ömer Tertip tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti mevlide katılan binlerce vatandaş tarafından yoğun maneviyat ile dinlendi.  Mevlit Biga Müftüsü Fatih Tüfekçioğlu´nun etkili kapanış duası ile tamamlanırken, merhum Haci Ali Doğan okunan dualar ile bir kez daha gönüllerde yad edildi.

Merhum Hacı Ali Doğan´ın vefatının 16.yılı anısına düzenlenen mevlitte konuşan Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, Doğan Ailesinin bugünlere gelmesinde ve Doğtaş´ın sektöründe ve faaliyet gösterdiği alanlarda yükselerek Türkiye´de ve Dünya´da söz sahibi olmasını babalarının ve annelerinin dualarına borçlu olduklarını söyledi. Davut Doğan, Babaları Merhum Hacı Ali Doğan´ın kendilerine en büyük ve en önemli nasihatinin ?kim olursa olsun kapınıza geleni boş çevirmeyin? düsturunun olduğunun altını çizdi ve Doğan ailesi olarak bugün babalarının nasihatini her an yerine getiriyor olmanın onurunu ve manevi hazzını yaşadıklarını kaydetti. Davut Doğan, Doğtaş ve yöneticileri olarak kurumsal ve kişisel hayırlara da büyük önem verdiklerini, çok şey borçlu oldukları Biga başta olmak üzere Çanakkale ve ülke genelinde okul, çeşitli eğitim kurumu, ibadethane  gibi önemli yapıları halkın hizmetine sunduklarını ve bu hayır faaliyetlerini bundan sonra da sürdüreceklerini belirtirken, ?bir elin verdiğini diğer el görmez? ilkesi ile açıklamak istemediği yardımları babalarının nasihatleri doğrultusunda gerçekleştirip, Hacı Ali Doğan´un ruhunu yad etmenin onurunu ve manevi hazzını yaşadıklarını vurguladı. Doğan 16 yıldan bu yana mevlide büyük ilgi gösteren tüm katılımcılara müteşekkir olduğunu da belirtti ve buradan aldıkları gücün iş yaşamlarındaki motivasyonu sağladığını sözlerine ekledi.

 Mevlit sonrasında katılımcılara yemek ve tatlı ikram edildi.