DOĞAMIZI KORUYACAĞIZ

DOĞAMIZI KORUYACAĞIZ

CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, Barbaros Mahallesi'ndeki Park Kıraathanesi'nde hemşehrileri ile bir araya geldi

CHP'li Erkek'in kahve ziyaretini kalabalıktan dolayı mitinge dönüştü. Burada vatandaşlara seslenen Erkek, kuracakları planlama ajansı ile birlikte Çanakkale'nin geleceğine yön vereceklerini açıkladı. Kazdağları'nı koruyacaklarını ve sahillerin yapılaşmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Erkek, şunları söyledi:

"Çanakkale için gece gündüz çalışacağız. Dünyanın en güzel şehri Çanakkalemize layık olacağız. Biz bu memlekette doğduk, büyüdük. Bu şehri korumak hepimizin büyük sorumluluğudur. Yorulmayacağız ve arkadaşlarımız ile birlikte çok çalışacağız."

"SAHİLLERİN YAPILAŞMAYA AÇILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

"Bizler sosyal demokratız ve sosyal demokrat belediyeciliğin Çanakkale'de devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Çünkü sosyal belediyecilikte doğayı ve çevreyi korumak vardır. Sosyal demokrat belediyecilikte deprem toplanma alanlarını imara açmak yoktur. Sosyal demokrat belediyecilikte sahil şeritlerini yapılaşmaya açmak yoktur. Çok yakın zamanda Dardanos'ta hepimizin bildiği orman kampını Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile özelleştirip sahil şeridini yapılaşmaya açmak istediler. Daha yeni biz engelledik. Engellemeseydik orada sahil şeritlerinde yapılar görecektiniz. Sahil şeritleri halkındır, herkesindir. Biz olduğumuz sürece oraları birilerine peşkeş çekmenize izin vermeyeceğiz."

"ÇANAKKALE PLANLAMA AJANSI İLE BİRLİKTE ÇANAKKALE'NİN GELECEĞİNİ PLANLAYACAĞIZ"

"İl nüfusumuz 600 bine dayandı. Belki 5 yıl sonra 750 bin olacağız. Belki 2029'da büyükşehir olarak seçimlere gireceğiz. Bu yüzden Çanakkale Planlama Ajansı'nı kuracağız. Ekrem İmamoğlu biliyorsunuz İstanbul Planlama Ajansı'nı kurdu. İstanbul'un geleceğini orada liyakatli kadrolar ile planlıyor. İşte bizde Çanakkale'de planlama ajansını kurarak Çanakkale'yi hem koruyacağız, hem de liyakatli kadrolarla Çanakkale'nin geleceğini planlayacağız. Biz Çanakkale çok hızlı büyüsün, plansız büyüsün istemiyoruz."

"DOĞAMIZI, SUYUMUZU KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

"Kazdağları'nda Alamos Gold şirketini unutmadık. Yakın zamanda maalesef Erzincan İliç maden faciasını yaşadık. Çok büyük bir acı. Çanakkale halkının ve sosyal demokrat belediyenin birlikte mücadelesi olmasaydı belki bir 10 yıl sonra Çanakkale'de de bu maden faciası yaşanabilirdi. Bizim içme suyu kaynağımız olan Atikhisar Barajı'nın hemen üstünde Kanadalı firma aracılığıyla siyanürlü altın madenciliği yapmak istediler. Müsaade etmedi Çanakkale. İçme suyu havzasını, doğasını korudu, Kazdağlarını korudu ve maden şirketi gitmek zorunda kaldı. Biz yarın da Kazdağlarımızı, doğamızı, suyumuzu, toprağımızı korumaya devam edeceğiz."