Doğa Okulları Atatürk´ü Minnet Ve Saygıyla Andı

Doğa Okulları Atatürk´ü Minnet Ve Saygıyla Andı

Ebediyete intikalinin 78. yıldönümünde Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale Doğa Okulları´nda görkemli bir törenle anıldı.

Törende, Atatürk´ün en sevdiği danslar olan Vals ve Zeybek´in öğrenciler tarafından oynanması büyük beğeni topladı.


Türk ulusunu bağımsızlığa kavuşturan ve onu, ayrılmaz bir parçası olarak gördüğü çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete uğurlanışının 78. yıldönümünde, Çanakkale Doğa Okulları´nda düzenlenen törenlerle anıldı. Velilerin yoğun katılım gösterdiği programlarda duygu dolu anlar yaşandı. Törene velilerin yanı sıra, Okul Müdürü Hıdır Kılıç, Müdür Yardımcıları ve Sınıf Öğretmenleri de katıldı.


Çanakkale Doğa Okulları Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen programın sunuculuğunu Türkçe Öğretmeni Gamze Tokgöz üstlendi. Atatürk´ü anma etkinlikleri, sirenlerle birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve Müzik Öğretmeni Burak Erdem eşliğinde İstiklal Marşı´nın söylenmesiyle başladı. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı ise Çanakkale Doğa Okulları Tarih Öğretmeni Ayşenur Büyükkarakaya yaptı. Atatürk oratoryosunun izleyenlerden tam not aldığı anma etkinliğin ardından Dünya liderlerinin Ata´mızın vefatının ardından dile getirdikleri duygularını öğrenciler, Türkçe, İngilizce ve Almanca olarak ifade ettiler. Müzik Öğretmeni Sezin Başaran´ın yönettiği okul korosunun seslendirdiği marş, şiirler ve Atatürk´ün sevdiği şarkılarla program devam etti.


Programda son olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ölümünden 8 ay önce katıldığı baloyu anlatan filmin görüntüleri eşliğinde Doğa Ortaokulu öğrencileri Burak Memiş ve Defne Akı, Atatürk´ün en sevdiği danslar olan Vals ve Zeybek oyunlarını oynadı. İzleyenler tarafından büyük alkış alan gösterinin ardından sergilenen oratoryo ise duygusal anların yaşanmasına neden oldu.


Minik yüreklerden anlamlı anma?

 

Ata´mızı bir kez daha özlem ve şükranla andığımız 78. yıldönümü dolayısıyla Çanakkale Doğa Anaokulu´nda da tören düzenlendi.

 


Velilerin katılımıyla gerçekleştirilen programda 4-5 yaş grubu minik öğrenciler Ata´larını şiir ve müzik eşliğinde söylenen şarkılarla anarken, O´na olan sevgi, saygı ve bağlılıklarını büstünün önüne teker teker bıraktıkları çiçeklerle sundu.