Dinlemek İstemeyen Çıksın Gitsin

Dinlemek İstemeyen Çıksın Gitsin

Bir kesim tarafından ?Laiklik Düşmanı´ ilan edilen Nurettin Topçu´nun Çanakkale´deki semineri öğretmenler tarafından protesto edildi

Milli Eğitim Bakanlığı´nın (MEB) öğretmenler için tüm illerde düzenlemeye çalıştığı Nurettin Topçu seminerlerin yapılmasını engellemeye çalışan bazı sendikalara bağlı öğretmenlerin protesto eylemi ile seminerlere müdahale ettiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Çanakkale´de ÇTSO Kongre Merkezi salonunda düzenlenen seminerde sunumu ve konuşmacıyı engelleyen sendika üyesi öğretmenleri ?dinlemek istemeyen çıksın gitsin? tepkisi ile karşılaştı.

MEB, bu yıl öğretmenlerin yaz dönemi seminerlerine Türkiye´nin Maarif Davası kitabının yazarı Nurettin Topçuyu da ekledi. Bir kesim eğitimci tarafından ?laiklik düşmanı´ olarak da nitelenen Nurettin Topçu´ya karşı ilk tepki Eğitim Sen´den geldi. ?Öğretmenlere tek kitaplı, tek gündemli seminer dayatmasını kabul etmiyoruz? görüşünü savunan Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada ?İdeolojik arka planı herkes tarafından bilinen bir ismin, siyasi iktidarın ihtiyaçları doğrultusunda tek başlık olarak belirlenmesi, bu kitabın öğretmenlere dayatılması kabul edilemez? ifadelerinin kullanılması dikkat çekti.

Bu açıklamanın ardından Nurettin Topçu´nun katıldığı etkinliklerde protestoların başladığı görüldü. Dün bu protestolardan biri de Çanakkale´de yaşandı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre Merkezinde Nurettin Topçu´nun kitabıyla ilgili yapılması planlanan etkinlikler, sendikalı öğretmenler tarafından engellendi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Merkezi´nde yapılması planlanan seminerde Eğitim Sen´in sunumu yaptırmama kararı doğrultusunda sunumlara müdahale etti. Konuşmacının her cümlesine salondaki öğretmenler tarafından müdahale edildi. Yer yer alkışlı protestoların da yaşandığı seminerde konuşmacı ?Dinlemek istemeyen çıksın gitsin? sözlerine ?Burası bizlerin öğretmenlerin? yanıtını aldı. Bağırarak protestoyu bastırmayı düşünen konuşmacıya öğretmenler ?Öğretmenlerin sesini bastıramazsınız? dedi. Son olarak konuşmacı sunumunu bitirmek zorunda kaldı.

Bir diğer protesto da Bursa´da gerçekleşti. Bursa Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi´nde ve Bursa Mimar Sinan Anadolu Meslek ve Teknik Lisesi´ndeki seminerlerde öğretmenler, sunuma müdahale etti. Bunun üzerine idare ile tartışma yaşandı ve öğretmenler salonu terk etti. Böylece konuşmacıların da sunum yapacak kimsesi kalmadı.