Dinç Türkiye Şampiyonu

Dinç Türkiye Şampiyonu

Okul sporlarının 2021-2022 yılı faaliyet programında yer alan Okullar Arası Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası tarihleri arasında Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlendi.

Şampiyonaya yoğun ilgi ve katılım vardı. Şampiyonaya Anafartalar Spor Kulübümüzün başarılı ve milli sporcusu İrem Dinç, okumuş olduğu Özel Çanakkale Doğa Fen Lisesi adına 49 kg’da tatemiye çıktı ve rakiplerini sayı farkı ile yenerek okulunu Türkiye şampiyonu yaptı ve büyük bir başarıya imza atmış oldu.

Milli Antrenör, İl Temsilcisi, Anafartalar Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Hasan ALTUNIŞIK sözlerine şöyle devam etti: “İrem çok yetenekli bir sporcumuz, kendisinden bu şampiyonadan şampiyonluk bekliyorduk, sporcumuz gereğini yerine getirerek final maçına çıktı ve daha önce gruplarda yenildiği sporcuyu 12-3 yenerek zorlu olan final maçını da alarak Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Şimdi önümüzdeki maçlara daha iyi hazırlanacağız. Bu yıl Fransa’da 14-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılması planlanan okul sporları Olimpiyatları Taekwondo Şampiyonası’na katılma hakkı kazanmış oldu. 2005 doğumlu sporcumuz İrem’in birçok Türkiye şampiyonlukları ve Türkiye dereceleri bulunmaktadır Fransa’da yapılması planlanan okul sporları olimpiyatlarında da başarılarına bir yenisini daha ekleyecek ve şanlı bayrağımızı dalgalandıracağı inancındayım. Dedi. Özel Çanakkale Doğa Fen lisesi öğrencisi ve Anafartalar Spor Kulübü Sporcusu İrem Dinç rakiplerini yaptığımız çalışmaların neticesinde farlı skorlarla yenerek finale yükseldi, final maçını da alarak Türkiye şampiyonu oldu ve olimpiyatlara katılma hakkı kazandı. Bir kez daha Çanakkale’mizin, okulunun ve bizim gurumuz olmuştur. Ben sporcum İrem’in elde etmiş olduğu başarıdan dolayı kutluyor sporcumun başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum.