Devletin Parası İle Millete Hava Atıyor

Devletin Parası İle Millete Hava Atıyor

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Ak PArti Grup Başkanvekili Bülent Turan´ı ve Ak Partiyi sert sözlerle eleştirdi

 

Geçtiğimiz günlerde kişisel sosyal paylaşım hesabından takipçilerine köylerin kullanımına sunulmak üzere 42 araç kazandırdıklarını açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan´a CHP Milletvekili Muharrem Erkek´den yanıt geldi.

 

CHP Milletvekili Muharrem Erkek il binasında düzenlediği basın toplantısında Turan´a yanıt vererek; ? Devletin parasıyla millete hava atıyor. O araçlar CHP ve MHP´li üyelerin girişimleriyle AK Partililerin desteğiyle İl Özel İdareye kazandırıldı? dedi. Erkek düzenlediği basın toplantısında ilk olarak son günlerde iyice artan terör olaylarına değindi.

 

Erkek basın toplantısına  AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan´a yönelik çok sert eleştirilerde bulunarak başladı. Turan´ı doğru siyaset yapmamak ve milletin, devletin parasıyla alınan araç gereci sanki kendi parasıyla alınmış gibi kamuoyuna müjdelediğine dikkat çeken Erkek; ? Geçtiğimiz günlerde Sayın Bülent Turan´ın kişisel facebook sayfasından yaptığı paylaşımlarda sonrasında kamuoyuna ve medyaya düşen haberlerde Bülent Turan´ın sanki kişisel parasıyla almış gibi, AK Parti´nin parasıyla alınmış gibi Çanakkale İl Özel İdaresine 42 araç kazandırmış gibi asılsız haberler var. Bakın bu hiç doğru bir siyaset değil. Her zaman söylüyor ve uyarıyoruz. Bu araçlar, makine ve teçhizatlar evet dağıtılacak. Ama nasıl dağıtılacak? Bu İl Genel Meclisimizin aldığı, oy birliği ile aldığı kararla alınan araçlardır. Bunları AKP milletvekili kendi şahsi bütçesinden filan karşılamıyor. AKP´de kendi bütçesinden karşılamıyor. Bunlar kendi devletimizin, milletimizin ve Çanakkale İl Genel Meclisinin oy birliği ile aldığı kararla alınıyor" dedi.

 

Meclisteki MHP-CHP ittifakı

 

Üstelik İl Genel Meclisinin MHP´li ve CHP´li üyelerinin birlikte hareket ettiği bir dönemde alınan kararla bu araçların Çanakkale´ye kazandırıldığını belirten Muharrem Erkek konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: " Kararı da sizlerle paylaşmak istemiyorum; ?yapılan görüşme ve müzakereler sonucunda İl Genel Meclisinin 10 Temmuz 2015 gün ve 71 nolu kararı ile İller Bankası A.Ş.´den alınan 13 milyon 500 bin TL kredi için imzalanan sözleşmede 30 adet damperli kamyon, 2 adet asfalt distribütörü üst yapılı kamyon, 1 adet çekici, 5 adet greyder, 2 adet lastik tekerlekli ekskavatör, 4 adet kazıcı-yükleyici, 2 adet silindir ve asfalt plenti alımı olarak ekipmanlarıyla birlikte alınmasına oy birliği ile karar verilmiştir´ ifadeleri var. Çanakkale´de siyasi partilerde görev yapan MHP´li, CHP´li ve AKP´lilerin üyeleri ile daha çok MHP ve CHP´li üyelerin birlikte alınmış iradeleri ile alınan karar doğrultusunda bu araçlar Çanakkale´ye kazandırıldı. Bu araçlar böyle geliyor Çanakkale´ye. Onun için bu tip şeyleri siyasi rant elde etmek için kullanmamalıyız. Bu hepimizin, Çanakkale´nin başarısı. Oysa bugün birileri devletin yatırımlarını Çanakkale´ye sanki şahsi başarılarıymış gibi sunuyorlar. Onun için ben tekrar söylüyorum, gelin dört milletvekili Çanakkale Valimiz, yerel yönetimimiz STK´lar gelin hep birlikte üretelim çalışalım. Bizim öncelikli sorunumuz Çanakkale´dir. İl Genel Meclisinin aldığı kararla Çanakkale´ye gelen araçları da hiç kimse şahsi yatırımıymışçasına kamuoyu ile paylaşmasın?

 

? Terör olaylarının sorumlusu Ak Partidir?

 

Basın açıklamasında yaşanan terör olaylarının sorumlusunun AK Parti iktidarları olduğunu belirten Erkek; eleştiri oklarını Ak Partiye yöneltti. Erkek şunları söyledi: ? Yine çok sayıda şehit haberiyle yüreklerimiz ağlıyor. Anne babalar ağlamaya devam ediyor. Geride yetim kalan çocuklar için toplum olarak önemli sorumluluklarımız var. En büyük acıları ve mağduriyetleri onlar yaşıyor. Sorun yalnızca Güneydoğu´da değil.. Birkaç ilçede değil. Ankara´nın, İstanbul´un merkezinde canlı bombalar patlıyor. Ateş, artık, yalnızca düştüğü yeri yakmıyor. Cennet vatanımız, barış ve huzurumuz ve kardeşliğimiz, hiçbir dönemde olmadığı kadar tehdit altında.. Peki, biz bu noktaya nasıl geldik? Çözüm sürecinde ve öncesinde ve sonrasında neler oldu? Bizi ve ülkemizi kimler yönetiyor? İlkesiz, oportünist, seçim başarısı için her aracı meşru gören, ikiyüzlü siyaset anlayışını gözler önüne sermek bizim görevimiz"

 

Ak Parti kurmaylarının sözlerini örnekledi

 

Dün başka, bugün başka konuşanlara gelin bir kez daha göz atalım. Neler söylemişler bizi yönetenler; Yalçın Akdoğan: ?Öcalan´ın olayları okuma kabiliyeti ve tecrübesi var?? ?Mesajları sürecin geleceğini düşünen bir hassasiyeti yansıtıyor?... ?Dağdakiler siyasete yönelik projeler, stratejiler, modeller önerebiliyor.? Mehmet Metiner: ?Öcalan´ın durduğu yer, Türkiye´nin demokratikleşme sürecine katkı sağlayan bir yer. İmralı´da çok anlamlı, çok değerli şeyler söylüyor.? Yiğit Bulut: ?Abdullah Öcalan Ortadoğu´da Türkiye´nin önünü açıyor.? Yasin Aktay: ?Öcalan, dünyanın geleceğini iyi okuyup Kürtlerin, PKK´nın önüne yeni hedef koymuştur. Şartlarının iyileştirilmesi talepleri var. Bu talepler normaldir, meşrudur.? Beşir Atalay: ?Abdullah Öcalan Kürtlerin lideridir. Öcalan´ın mesajları, bizim de düşüncemiz.? Bülent Arınç: ?Dağa çıkışlar eskiye oranla daha nitelikli hal aldı.?? ?Sayın Öcalan demeyi ve PKK bayrağı açmayı suç olmaktan çıkardık.? Sadullah Ergin: ?Öcalan bölgenin ve Türkiye´nin reel politiğini daha sağlıklı değerlendiriyor.? Orhan Miroğlu: ?PKK ve IŞİD terör örgütü değil, politik hareketlerdir.? Dün bu sözleri söyleyenler, devletin ve siyasi yaşamın en üst noktalarına kadar çıkan AKP´lilerdir? diye açıklamada bulunan CHP Milletvekili Muharrem Erkek; ?400 vekil talepleri ile mitingler yapılırken, PKK kentlerde hendek kazıyormuş, pazarlıklar yapılırken ilçelerde silahlar depolanıyormuş; hem de bilgileri ve onayları dahilinde! Bunu nereden öğrendik? Yine kendileri söylediler: ?Valilerimiz kendilerine verdiğimiz talimatlar gereği ciddi manada bu terör örgütlerine karşı şu andaki operasyonlara girmiyorlardı.? Bu sözlerin tamamı siyasi tarihimizde yerini aldı? diye konuştu.

 

? İlkeli siyaset yapın?

 

Erkek açıklamasında ?beyaz? ile barışı talep edenlere saldıranlara da yanıt vererek; ? Az önce belirttiğim AKP´lilerin sözleri için ne diyorsunuz? Hata yaptılar, kabul etmiyoruz bu yanlışları, bu ifadeler PKK terör örgütüne destek olmaktır, terörü meşrulaştırmaktır diyebiliyor musunuz? Bu cesaretiniz var mı? Takiyeyi bırakıp; ilkeli, tutarlı ve ahlaklı bir siyaset yöntemi izleyebilecek misiniz? Bildiğiniz gibi, bugün Çanakkale´de barış isteyen, ?şehitler gelmesin ve siviller ölmesin? diyen insanlara saldıran bir milletvekili ve faşist bir anlayış var. ?Silahlar sussun, ölümler dursun? sözünden rahatsız olmuşlar. Silahların susmasından neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz? Bu sorunun yanıtı bombalar patlayınca oyumuz arttı diyen Başbakan´ın sözlerinde mi gizli? Oyunuz mu artıyor yoksa? Ondan mı silahlar susmasın diyorsunuz? Şu an silahlar sussun sözünden iki güç rahatsız. Biri AKP´nin şovmen, Cumhurbaşkanı´na yaranmayı siyaset sanan kanadı ve diğeri PKK´dır. Hem bu AKP´liler hem de PKK ülkemizi bu hale el ele, birlikte getirdiler.  Şimdi PKK ile ortaklıklarını ve suçlarını gizlemeye çalışıyorlar. PKK ile ortaklıkları gün ışığı gibi ortadayken, bugün barış isteyenleri PKK´lı olmakla suçlamaları; farklı görüşleri ve düşünceleri ihanetle nitelemeleri zavallı bir duruştur, tam bir takiyedir. Biz ilkeli siyasetin ve ifade özgürlüğünün tarafıyız. Başkasının ifadesini duyabilmenin, kendimizin ifade özgürlüğü gibi değerli olduğunu biliyoruz. Şiddet çağrısı içermeyen tüm düşünce açıklamalarına saygılıyız; fikirlerine katılmadığımız düşünce açıklamalarının da ifade edilmesini demokrasimizin gelişimi için önemsiyoruz. AKP´nin böyle bir derdinin olmadığının da farkındayız. Samimi biçimde,  kim barış isterse; kim askerimiz, polisimiz, sivillerimiz ve özellikle çocuklarımız ölmesin derse onun yanındayız; yanında da olmaya devam edeceğiz. Dün PKK ile iş tutan, daha sonra Valilere emir verip terörün güçlenmesine göz yumanlar bugün Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan, Grup Başkanvekili olmuş olabilirler. Biz doğruları söylemeye devam edeceğiz ve Çanakkale´de ilkesiz, ikiyüzlü siyaset yapanların da her zaman karşısında olacağız? dedi.