Defterdardan ÇTB'ye Ziyaret

Defterdardan ÇTB

Kamuoyunda sağlıklı vergi bilincinin oluşturulması ve toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi amacıyla her yıl şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır.

Bu kapsamda 33. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale Defterdarı Alpay Ekici, Gelir Müdürü Sedat Vatansever, Vergi Dairesi Müdürü Mutlu Arslan, Gelir Şefi Hakan Göksoy ve Gelir Müdürlüğü Personeli Semra Canbulat, Çanakkale Ticaret Borsasını Yönetimini ziyaret etti.

Yapılan ziyarette, Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal, Yönetim Kurulu Üyeleri Ruhi Badem, Birol Çetin ve Genel Sekreter Sevcan Elver hazır bulundu.

Vergi Haftası nedeniyle yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Defterdar Alpay Ekici, Verginin, ekonomiye ve dolayısıyla vatandaşın refah seviyesine katkısının önemine değindi. Ekici ayrıca bu sebeple hafta boyunca çeşitli kurum ve kuruluşlara ziyaretlerinin devam edeceğini belirtti.

Ziyarette Borsa Başkanı Kaya Üzen, 33.Vergi Haftası kapsamında Defterdar Alpay Ekici ve Heyetinin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Üzen konuşmasında ayrıca, “Defterdarlığın kurum olarak ağır bir yükümlülük taşıdığını belirterek, Ticaret Borsaları olarak, stopaj vergisinin ödenerek vergi kaçağının önlenmesi açısından büyük ölçüde yararı olduğunun altını çizdi.

Ziyarette ayrıca, Borsa yöneticileri de üyelerinin karşılaştıkları sorunlara ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Ziyaret sonunda, Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen tarafından 33.Vergi Haftası ziyareti anısına plaket takdiminde bulunuldu.