Dedikodular Hayal Mahsülü

Dedikodular Hayal Mahsülü

Ak Parti Genel Merkezinde tamamlanan listeler sır gibi saklanırken, Bülent Turan'ın Çanakkale'den aday olacağına ilişkin söylentilerin gerçeği yansıtmadığı öğrenildi

Aslen Lapseki'li olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hukuk Danışmanlarından Ak Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan'ın Çanakkale'den ilk sıra Milletvekili Adayı olacağına ilişkin sosyal medyaya paylaşılan haberlerin gerçek olmadığı belirtildi. ‘İstanbulkulisi' isimli twitter hesabından yayınlanan habere göre Bülent Turan'ın Çanakkale'den 1.sıra Milletvekili adayı olacağı ve 2.sırada ise İsmail Kaşdemir'in yer alacağına ilişkin yapılan paylaşım bir an dikkatleri buraya çekmiş Çanakkale siyaset kulislerinde ‘şok' etkisi yaratmıştı.

Paylaşım gerçek değil”

Yapılan araştırmalar sonucu böyle bir bilginin gerçeği yansıtmadığı öğrenilirken, liste hazırlıklarının son aşamaya geldiği ve Ak Parti Genel Merkezinden hiçbir sıralama istihbaratının dışarıya sızdırılmadığı bildirildi. Ak Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanlığı'na yakın güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre üst kurul çalışmalarının tamamlandığı Başkent'te hiç kimseye liste ve sıralamalar ile ilgi bilgi verilmediği gibi listelerin Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'na verildikten sonra açıklanacağı kaydedildi.

Bülent Turan İstanbul'dan Aday

Gerçeği yansıtmadığı belirtilen paylaşıma göre Lapseki'li olduğu için 7 Haziran seçimlerine Çanakkale'den aday gösterileceği ve listenin 1.sırasında yer alacağı ileri sürülen Bülent Turan'ın yine İstanbul'dan aday gösterileceği öğrenildi. Çanakkale'de bir anda tartışma konusu haline gelen konu ile ilgili yayılan haberlerin İstanbul kaynaklı olduğu ve İstanbul'da Milletvekili adaylık yarışının çok kızıştığı için 1 kesin adayın dahi İstanbul dışına kaydırılmasının ciddi yansımaları olacağından böyle bir söylentinin çıkartıldığına dikkat çekiliyor. Öte yandan Çanakkale'de aday gösterileceği söylentisinin sorulduğu Bülent Turan'ın da böyle bir bilginin gerçeği yansıtmadığı kendisinin de böyle bir talebinin olmadığını yakın çevresine ilettiği de kaydedilen bilgiler arasında yer aldı.