Cumhuriyetin İlk Kadınları Gelibolu´da!

Cumhuriyetin İlk Kadınları Gelibolu´da!

Gelibolu Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Atatürk Kültür Merkezi´nde Hanri Benazus´un arşivinden ?Cumhuriyet döneminde mesleklerinde ilk kadınlar?´ konulu 125 fotoğraftan oluşan sergi açtı.

Gelibolu Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bu yıl da bir dizi etkinliğe imza attı. Atatürk Kültür Merkezi´nde Hanri Benazus´un arşivinden ?Cumhuriyet döneminde mesleklerinde ilk kadınlar? konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle buluşturuldu.

Serginin açılışını Belediye Başkan Vekili Kemal Tarım, Belediye Meclis üyesi  Gülizar Durgunoğlu, Belediye Başkanı Özacar´ın eşi Birhan Özacar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gül Dinler ve davetli bayanlar birlikte gerçekleştirdi.

Siyah-beyaz ve renkli eserlerden oluşan karma temalı 125 fotoğraftan oluşan sergi, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından büyük bir ilgi ile gezildi.

Türkiye´nin 5 bin adetle en büyük Atatürk fotoğrafları koleksiyonuna sahip olan Yazar ve Atatürk fotoğrafları derleyicisi Hanri Benazus´un koleksiyonundan yine Türkiye´de ilk kez görücüye çıkan sergide, farklı meslek gruplarında ilk olmayı başaran Türk kadınlarının fotoğrafları yer alıyor.

Atatürk Kültür Merkezi´nin ikinci katında açılan sergi, bir hafta boyunca saat 09.00-17.00 saatleri arasında açık kalacak.