CUMHUR İTTİFAKI YOL ARKADAŞLIĞIDIR

CUMHUR İTTİFAKI YOL ARKADAŞLIĞIDIR

AK Parti Çanakkale Milletvekili Gider Lider Haber’de gündemi değerlendirdi

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Lider Haber canlı yayınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “AK Parti Seçim Beyannamesi”ne ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

AK Parti Seçim Beyannamesi’nin, ciddi çalışmalar doğrultusunda hazırlanmış bir beyanname olduğunu ifade eden Gider, “Bunun ana sebebi şu; bizim için milletimiz, şehirlerimiz, Türkiye önemli ve biz hep bir seçim var havasıyla çalışan bir partiyiz. Seçim beyannamemiz Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandı. AK Parti yerel yönetim vizyonu anlatıldı. Katılımcı, şeffaf ve hesap verilebilir bir belediye yönetimi, Türkiye Yüzyılı’nın şehir ve çevre anlayışı, toplumsal refah öncelikli şehir ekonomileri, duyarlı ve kapsayıcı sosyal belediyecilik… Belki de en dikkati çeken unsurlardan birisi de bugün için ‘vatansever belediyecilik’ dedi Sayın Cumhurbaşkanımız. Bu çok önemli bir konu” diye konuştu.

 

“EKSİK BIRAKTIĞINIZ HER YETKİ, SİZE ZARAR OLARAK GERİ DÖNER” 

 

AK Parti’nin, yerinde yönetimi önemseyen bir parti olduğunu belirten Gider, "Bu anlamda da gerek belediyelerimizin gerek büyükşehir belediyelerimizin gerekse il özel idarelerimizin yetkilerini arttırmıştık. Bu yetkilerin, “vatansever belediyecilik’ ile birleşmesi gerekiyor. Vatanseverlik ayağını eksik bıraktığınız her yetki, size fayda değil zarar olarak geri döner. Bunun yaşanmaması için bu dönem bu konuya vurgu yapma ihtiyacı duyuldu ve vurgu yapıldı. Bu anlamda da seçim beyannamemizde biz Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılına girdiğimiz, Türkiye Yüzyılı’nı yaşadığımız böyle bir dönemde halkımıza dedik ki biz tüm belediyelere talibiz. O belediye, bu belediye, şu bölgeye, bu bölgeye değil. Çünkü AK Parti bir bölge partisi değildir, AK Parti tek görüşün partisi de değildir, AK Parti, Türkiye’nin partisidir, AK Parti bütün toplumun partisidir. Seçim beyannamemiz bunu en doğru şekilde ortaya koydu diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

 

“CUMHUR İTTİFAKI MEMLEKETİN SELAMETİ İÇİN YOL ARKADAŞLIĞIDIR"

 

Cumhur İttifakı’nın, Millet İttifakı ile karıştırılmaması gerektiğini her platformda söylediğini ve bu seçimde bunun ortaya çıktığını belirten Gider, sözlerine şöyle devam etti:

“Çünkü Cumhur İttifakı bugüne kadar hiç pazarlıklar ittifakı olmadı. Cumhur İttifakı’nda hiç kimse bir başka partiyle bakanlık pazarlığı yapmadı, Cumhurbaşkanı yardımcılığı pazarlığı yapmadı, daire başkanlığı, hatta belediyelerde genel müdürlük pazarlığı da yapmadı. Ne yaptı? Ortak değerler içinde memleketin selameti için yol arkadaşlığıdır bu, bakış birlikteliğidir. Bu yolda yürüdük. Bu seçimde gördük ki adına Millet İttifakı diyenler ki onun da niye millet olduğunu hala kavrayabilmiş değilim en ufak bir yağmurda döküldüler, birbirlerini suçlamaya başladılar, ağza alınmayacak şeyler söylemeye başladılar paylaşımı gerçekleştiremedikleri için. Ancak Cumhur İttifakı dimdik yoluna devam ediyor. Ayrı ayrı girdiğimiz iller var, birlikte girdiğimiz iller var, birbirimizi desteklediğimiz iller var. Dolayısıyla bu bir yol arkadaşlığıdır, yol birlikteliğidir. Çanakkale de birlikte yol yürüdüğümüz illerden biri Cumhur İttifakı olarak. Bu bakış açısı Türkiye’yi Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına, Türkiye yüzyılına taşıyacak bir bakış açısıdır. İnanıyorum ki bu dönem başarıyla çıkacak. Özellikle de İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere tüm şehirlerimizde Cumhur İttifakı kesintisiz seçim kazanacaktır diye inanıyorum.”

 

“DİĞER PARTİLERİN ÇANAKKALE’DE ESAMESİNİN OKUNMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM” 

 

Ayhan Gider, konuşmasına şöyle devam etti; “Çanakkale’de bir kadın adayımız var, biz bunu çok önemsiyoruz. Jülide İskenderoğlu bizim milletvekilliğimizi yapmış, yıllarca kadın kolları başkanlığımızı yapmış, genel merkez yöneticiliği yapmış bir arkadaşımız. Onunla belediye seçimine giriyoruz. İnanıyoruz ki seçime giren adaylar içinde en güçlü, en donanımlı aday Sayın İskenderoğlu ve inşallah 1 Nisan’dan sonra öyle bir icraat ortaya koyacak ki bugüne kadar Çanakkale diğer partilerle anılıyordu, artık diğer partilerin Çanakkale’de esamesinin okunmayacağını düşünüyorum.

 

AK Parti olarak gerek il ve ilçe yönetimlerinde gerek kadın kollarımızın aktifliğiyle gerek milletvekili grubumuzdaki kadın vekillerimizin sayısıyla gerekse her seçim girdiğimiz listelerimizdeki kadın ağırlığıyla kadın haklarının söylemde değil icraatta hissedildiği bir partiyiz. Rakamları ortaya koysunlar tartışalım. Hiçbir parti boy ölçüşemez. Cumhuriyet Halk Partisi kadın haklarından bahseder ama onların kadın haklarında belirli tanımlar var, kendi belirledikleri, kendileri gibi düşünen kadınlar için sadece hakları savunuyorlar. AK Parti asla böyle bir parti değil. Her zaman kadınlarımızın önde olduğu, yönetimin içinde olduğu bir parti. En canlı örneği de Çanakkale."