ÇTSO Konuklarını Ağırlıyor

ÇTSO Konuklarını Ağırlıyor

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın girişimleriyle organize edilen Çanakkale Savaşları'nın 100 Yılı nedeniyle Türkiye'deki tüm Oda ve Borsaların Çanakkale'ye davet edilmesi projesi kapsamında, ÇTSO'nun yeni konukları Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Es

Konuk oda ve borsalara, ÇTSO Yönetim Kurulu adına Sadık Aydoğan, Ahmet Selçuk Erdoğan, Mustafa Kansu, Selçuk Semizoğlu, Fatih İş, Emin Aydoğan, İbrahim Gürbüz, Meclis Başkan Yardımcıları Turgay Kılıç, Fahrettin Ersoy ev sahipliği yaptı.

 

YOĞUN MANEVİ DUYGULAR YAŞADIK”

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ÇTSO'yu geçen hafta ilk ziyaret eden oda oldu. 15 Nisan Çarşamba günü ÇTSO Kongre Fuar Merkezi'ne gelen yaklaşık 40 kişilik Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası heyetine,  Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay ve Meclis Başkanı Mustafa Özden başkanlık etti. Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, ÇTSO yönetimine Çanakkale daveti ve misafirperverliği nedeniyle teşekkür ederek, Çanakkale Ruhunu birlikte yaşamak üzere yaptığınız davete bizler de cevap verdik. Şehitliğimizi gezdik, yoğun manevi duygular yaşadık. Burada evimizde gibiyiz, şahsım ve yönetim kurulumuz adına ev sahipliğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

 

KONGRE MERKEZİ KONUSUNDA ÇTSO'NUN DENEYİMLERİNİ PAYLAŞALIM”

17 Nisan Cuma günü ise Eskişehir Ticaret Odası yöneticileri ÇTSO'yu ziyaret etti. ÇTSO Kongre Fuar Merkezi'nde gerçekleşen ziyarete, Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güler ve Meclis Başkanı Ahmet İskender Bayar ile birlikte yönetim kurulu ve Meclis üyeleri katıldılar. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler de, ÇTSO'nun yapmış olduğu davetten ve sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ederek, Çanakkale 100. Yıl'da çok anlamlı günler yaşıyor. Onu anlamlı kılan Çanakkale Savaşları ve bu savaşın ülkemiz için bu kadar önemli ve hayati olmasıdır” dedi. Eskişehir ekonomisi ve Eskişehir Ticaret Odası hakkında bilgi veren Metin Güler, Oda'nın 1893 yılında kurulduğunu ve en eski odalardan biri olduğunu belirtti. Güler, Eskişehir Ticaret Odası'nın da bir Kongre Merkezi inşa etmeyi planladığını ve ÇTSO Kongre Fuar Merkezi dolayısıyla bu konuda deneyimleri olan ÇTSO ile bilgi paylaşımında bulunabileceklerini ifade etti.

 

KÖPRÜNÜN BÖLGE EKONOMİSİNE SAĞLAYACAĞI KATKILAR GÖRÜŞÜLDÜ

ÇTSO'nun 100. Yıl nedeniyle konuklarından bir başkası da Malkara Ticaret Borsası'ydı. Malkara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Ayaz ve Meclis Başkanı Adnan Sungur ile birlikte Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinden oluşan 15 kişilik Malkara heyeti 18 Nisan Cumartesi günü ÇTSO Kongre Fuar Merkezi'ne geldi. ÇTSO ve Malkara Ticaret Borsası yöneticileri yaptıkları toplantıda, bölgedeki ekonomik gelişmeleri ve bu yıl ihalesi yapılması planlanan - 2020 yılına kadar tamamlanarak hizmete gireceği açıklanan Çanakkale Boğaz Köprüsü ve Tekirdağ - Çanakkale- Balıkesir Otoyolu projesinin bölge ekonomisine sağlayacağı katkıları ele aldılar. Ziyaretlerde, ÇTSO yöneticileri, misafir heyetlere Çanakkale ekonomisi ile ÇTSO ve projeleri hakkında bilgi verdiler. Yapılan bilgilendirmelerde, iki yıl önce hizmete açılan Kongre Fuar Merkezi'nin çeşitli konferans ve etkinliklere ev sahipliği yaptığı, Odanın önceki binasının da ÇTSO Çanakkale Evi ve yerel lezzetlerin sunulduğu restoran olarak turizme katkı sağladığı ifade edildi. ÇTSO İş Merkezi'nden sağlanan gelirin başarılı öğrencilere burs olarak verildiği, yoğun ilgiyle karşılaşan Ar Ge Merkezi'nin tamamen dolduğu ve ikincisinin yapımı için çalışmalara başlandığı vurgulanırken, 100. Yıl nedeniyle Su Gösterileri Sistemi ve Games of Troy adlı iki projenin gerçekleştirildiği belirtildi. Ayrıca, Çanakkale turizmine katkı amacıyla 6 adet kioskun kent merkezine yerleştirdiği, üç boyutlu tanıtım filmi ve yeni bir Çanakkale logosu hazırlandığı belirtilirken, ÇTSO`nun turizmin gelişmesi için Çanakkale'ye uğramadan geçen kruvaziyer gemilerini Çanakkale`ye çekecek Kruvaziyer Limanı projesini hararetle desteklediği ve projelendirdiği Çanakkale Merkez ile Lapseki'ye yat limanı yapılması sürecini de ısrarla takip ettiği ifade edildi. ÇTSO'nun biri süt ürünleri ihracatının önünü açmayı hedefleyen Ezine Gıda İhtisas OSB diğeri de Çan`da İbrahim Bodur OSB olmak üzere iki organize sanayi bölgesi ile Çanakkale Merkez`de bir ticaret sitesi kurma hazırlığında olduğu da vurgulandı. Toplantıların ardından Tekirdağ, Eskişehir ve Malkara oda ve borsa yöneticilerine ÇTSO Kongre Fuar Merkezi gezdirildi ve salonlar hakkında bilgi verildi. Ardından ÇTSO Kongre Fuar Merkezi'nde yer alan Piri Reis Müzesi gezildi. İÇDAŞ Salonu'nda düzenlenen toplantıda ise, ÇTSO'nun hazırladığı Çanakkale Tanıtım Filmi izlendi ve iki kurumun başkanları günün anısına plaket ve hediye takdim ettiler. Ziyaretler ÇTSO Çanakkale Evi'nde yenilen yemek ve ardından Kordonboyu'nda düzenlenen Su Perdesi gösterisinin izlenmesi ile sona erdi.