ÇTSO´dan Yeterlik Sınavı

ÇTSO´dan Yeterlik Sınavı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, 26-29 Nisan 2018 tarihleri arasında inşaat sektörüne yönelik; Panel Kalıpçı, Betonarme Demirci, Duvarcı, Sıvacı, İnşaat Boyacısı, Ahşap Kalıpçı, Seramik Karo Kaplamacı ve İnşaat İşçisi sınavları düzenledi.

Toplam 52 adayın yer aldığı sınavlarda, adaylar Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından Ulusal Meslek Standartlarına göre hazırlanmış yazılı, sözlü ve uygulamalı sınavlara tabi tutularak mesleki bilgi ve becerilerini gösterdi.

Mesleki Yeterlilik Sınavlarıyla ilgili bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının Mesleki Yeterlilik sınavlarının düzenlenmesinde sadece Trakya ve Güney Marmara´da değil Türkiye çapında ilk sıralarda yer aldığını belirterek, özellikle inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelere sınavlarla ilgili bilgilendirme ve duyurular yapılarak  sürekli olarak talep topladıklarını ifade etti.

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından tüm mesleklere yönelik yeni Ulusal Meslek Standardı oluşturulduğunu belirten Genel Sekreter Sandal, bugün itibariyle Resmi Gazete ´de yayınlanarak yürürlüğe giren Ulusal Meslek Standardı sayısının 782´ye ulaştığını söyledi.