Çtso´dan Yardım Eli

Çtso´dan Yardım Eli

5 Nolu Meslek Komitesi terör mağduru çocuklar ve Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı

Ülkemizde ve sınırlarda yaşanan terör olaylarını gündemine alan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 5 Nolu Meslek Komitesi, terör nedeni ile mağdur durumda kalan çocuklar ve Bayırbucak Bölgesindeki Türkmenler için bir yardım kampanyası başlatma kararı aldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan ÇTSO 5 Nolu Meslek Komitesi Başkanı Emre Altındal, kampanya dahilinde terör bölgesinde mağdur durumdaki çocuklar için üzerinde "Çanakkale Geçilmez" yazılı polar yelek, oyuncaklar gönderileceğini, öte yandan Bayırbucak Türkmenlerinin beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için de bölgeye un ulaştırılması için çalışmaların başlatıldığını kaydetti.

5 Nolu Meslek Komitesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  "Ülkemizde yaşanan terör olayları ve komşu ülkelerde yaşanmak da olan iç savaş genç, yaşlı, çocuk demeden herkesi etkilemektedir. Bu bağlamda Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 5 nolu Meslek Komitesi tarafından hem ülkemizde terör olaylarının yaşandığı bölgelerdeki çocuklarımıza, hem de asırlardır aynı coğrafyada birlikte yaşadığımız, siyasi kriz ve iç savaşın mağdur ettiği Türkmen kardeşlerimizin yardımına koşmak, insani ihtiyaçlarını karşılamak, hüzünlerini paylaşmak adına kampanya başlatma kararı almış bulunmaktayız.

 Kampanyamız dahilinde terörün yoğun yaşandığı bölgelerdeki çocuklarımıza üzerinde "Çanakkale Geçilmez" yazılı veya Odamız logosu olan Polar yelek yapılacaktır. Bu kıyafetler ve oyuncaklar ilgili Kaymakamlıklara gönderilecek ve dağıtılması rica edilecektir. Bayırbucak bölgesindeki Türkmen kardeşlerimize ise temel beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için  ekmek üretilmesi  amacıyla un gönderilmesi de hedeflenmektedir".

ÇTSO tarafından yapılan bilgilendirmede bu kampanyaya katılmak isteyenlerin 5 Nolu Meslek Komitesi Başkanı Emre Altındal ile irtiata geçmeleri istendi.